Αν έχεις ταξιδιάρα ψυχή και θες να κάνεις ένα καλό ποδαρικό στις αποδράσεις για τη νέα χρονιά, εμείς είμαστε εδώ!


Πάρε ιδέες από τους 5 καλύτερους προορισμούς για μονοήμερες αποδράσεις που βρήκαμε για σένα, πάρε τον αγαπημένο σου ή την παρέα σου, μερικά πουλόβερ, μπόλικη καλή διάθεση και φύγαμε για εκδρομή! Δεν θα χρειαστεί καν να φουλάρετε το ντεπόζιτο, αλλά σίγουρα θα… φουλάρετε σε πανέμορφα τοπία, μυρωδιές έλατου, νωπού χώματος και τζακιού, καθαρό αέρα και υπέροχων αναμνήσεων!

 

Ορεινή Κορινθία:


Γραφικά ορεινά χωριουδάκια, καταπράσινα δάση, υπέροχες λίμνες, όπως η μαγευτική λίμνη Δόξα, συγκλονιστικά μονοπάτια για έμπειρους και μη πεζοπόρους και γευστικότατη ελληνική κουζίνα είναι λίγοι από τους λόγους για τους οποίους θα τη λατρέψεις. Η γνωστή και ως “Ήπειρος της Νοτίου Ελλάδας” απέχει κάτι λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα κι έχει να προσφέρει τόσα, όσα προλαβαίνεις να ανακαλύψεις… κι ακόμα περισσότερα. Για αυτό και δεν θα την ανακαλύψεις σε μια μόνο επίσκεψη. Αξίζει να αναζητήσεις τα έξοχα σηματοδοτημένα μονοπάτια που μέσα από τα υπέροχα δάση του μας προσκαλούν για πεζοπορικές εξερευνήσεις. Εναλλακτικά, αν δεν έχεις όρεξη για… ποδαρόδρομο μία διαδρομή που αξίζει να κάνεις με αυτοκίνητο, είναι αυτή που ξεκινά από τα Μεσαία Τρίκαλα και καταλήγει στο οροπέδιο της Ζήρειας.

Δημητσάνα:


Η αμφιθεατρικά κτισμένη σε μια κατάφυτη πλαγιά του Μαινάλου Δημητσάνα σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πλέον ατμοσφαιρικό από τα χωριά της Αρκαδίας, δυόμιση ώρες μόλις απ’ την Αθήνα. Λιθόκτιστα καλντερίμια που ελίσσονται ανάμεσα σε παραδοσιακά αρχοντικά, μικρές πλατειούλες και «ξέφωτα» με θέα στη μαγευτική φύση, cozy café και παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπιες σπεσιαλιτέ –must to order το αγριογούρουνο- συνθέτουν το παζλ ενός χωριού που καμία τουριστική ανάπτυξη δε θα καταφέρει να αλλοιώσει . Γι’ αυτό και θα τη λατρέψεις! Όταν χορτάσεις βόλτες στα σοκάκια της, πάρε το αμάξι και οδήγησε μέχρι το χιονοδρομικό του Μαινάλου, για σκι και χιονοπόλεμο.

Αγόριανη:


Αν πάλι δεν είσαι φαν της πολυκοσμίες και του glamorous της Αράχωβας, αλλά θες να δεις το πραγματικό εντυπωσιακό πρόσωπο του Παρνασσό, θα λατρέψεις αυτό το χωριουδάκι. 3 ώρες από την Αθήνα και μόλις εικοσιπέντε χιλιόμετρα από την Αράχωβα, η λιλιπούτια Αγόριανη θα σε κάνει να την ερωτευτείς με τους ζεστούς ξενώνες, τις παραδοσιακές όλο θαλπωρή ταβερνίτσες και σαλέ με ντόπιες συνταγές που συστήνουν κάθε ανυποψίαστο τουρίστα στα γαστρονοµικά µμονοπάτια της περιοχής, τις ξύλινες σοφίτες στρωμένες με φλοκάτες και τα άπειρα μονοπάτια για πεζοπορία μέσα στα έλατα, σε συνδυασμό με τις πολυτελείς βίλες που δίνουν το «παρών», αποδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο χωριό αποτελεί το απόλυτο εναλλακτικό πόλο έλξης για όσους ξέρουν να εκτιµούν το… ευ ζην.

Αράχωβα:


Αll time classic!! Κοσμοπολίτικες βόλτες, γεμάτες λάμψη, η Αράχωβα αναμφίβολα αποτελεί το απόλυτο ορεινό resort, με gourmet εστιατόρια, trendy μπαράκια για να το ….ξημερώσετε, βουτιές στο jacuzzi, και μια ελαφριά δυσκολία στην εύρεση θέσης για παρκάρισμα. Αντί όμως να ψάχνεις για κάποιο σχετικά οικονομικό κατάλυμα της τελευταία στιγμής, βάλτε ξυπνητήρι νωρίς, ντυθείτε ζεστά και ετοιμαστείτε για βόλτα στα χιόνια, χιονανθρώπους και χιονοπόλεμο στις πλαγές, ζεστή σοκολάτα στο σαλέ και μπρούσκο κρασί από τα λίγα.

Βόρεια Εύβοια:


Χορταίνεις φύση στη Βόρεια Εύβοια. Όταν μιλάμε για μονοήμερη απόδραση, εσύ βάλε οδική «πλώρη» προς τον Άι Γιάννη τον Ρώσο και πίστεψέ με, η διαδρομή κα μόνο θα σε αποζημιώσει. Περνώντας μέσα από καταπράσινα δάση, πλάι σε ξύλινα γεφυράκια , ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, υπαίθρια μαγαζάκια που πωλούν ντόπιο μέλι αλλά και άγρια βότανα και μυρωδικά, σπίτια με κόκκινες κεραμοσκεπές, μικρά ξωκλήσια και μοναστήρια που διακρίνονται πίσω από τις στροφές του δρόμου. Μπορείς να κάνεις όσες στάσεις θέλεις, ανάλογα με το πόσο νωρίς θα ξεκινήσεις και πόσα θα καταφέρεις να χωρέσεις σε μία μέρα, αλλά μία στάση στη Λίμνη, το καταπράσινο δάσος τους Δρυμώνα, το απολιθωμένο δάσος και στην Κερασιά, με τα παραδοσιακά καπετανόσπιτα με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές που αγκαλιάζουν έναν καταγάλανο κολπίσκο, απαιτείται!