Διανύουμε ήδη ένα αρκετά ζεστό καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας με φίλους, στη βεράντα του σπιτιού σας! Αρκεί μεράκι και καλή διάθεση για να κάνετε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες, προκειμένου να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας και να το μετατρέψετε σε έναν χώρο ξεκούρασης και αναψυχής!

Διακόσμηση

Εάν τα διαθέσιμα τετραγωνικά είναι λίγα δώστε έμφαση στην εξοικονόμηση χώρου επιλέγοντας πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια που αποθηκεύονται εύκολα. Δώστε χρώμα στο χώρο σας επιλέγοντας πολύχρωμα υφάσματα και μαξιλάρια. Επίσης μπορείτε να βάλετε φαναράκια στα οποία θα τοποθετήσετε κεράκια για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα.


Φυτά

Ένας μικρός κήπος στην βεράντα ή το μπαλκόνι σας ή μερικές ανθισμένες γλάστρες θα δώσουν αναμφισβήτητα άλλο «αέρα» και χαρακτήρα στους συγκεκριμένους χώρους, πολύ περισσότερο αν αυτοί βρίσκονται σε μια γκρίζα και άχαρη πολυκατοικία. Ένας πλούσιος κήπος στο μπαλκόνι περιορίζει τον θόρυβο, παρέχει καλύτερη θέα, μπορεί να περιορίσει την ποσότητα της σκόνης που μπαίνει στο σπίτι και βοηθάει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σπιτιού. Αν μάλιστα φυτέψετε κάποιο αρωματικό φυτό (βασιλικό, δυόσμο, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, λουίζα κτλ.) τότε θα έχετε και τα απαραίτητα αρωματικά βότανα για τις συνταγές σας. Περισσότερο ανθεκτικά λουλούδια για το μπαλκόνι σας είναι τα γεράνια: είναι οικονομικά, μεγαλώνουν γρήγορα και αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες και αρρώστιες. Τα φυτά του μπαλκονιού σας μπορείτε να τα τοποθετήσετε είτε σε ζαρντινιέρες είτε σε γλαστράκια.

Πολύ σημαντικό είναι να φροντίσετε να βάλετε από κάτω πιατάκια με ροδάκια ώστε αφενός να μην αφήνουν σημάδια και στίγματα στα πλακάκια και αφετέρου να μπορείτε να τις μετακινείτε εύκολα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε και κρεμαστές γλάστρες, αρκεί πρώτα να σιγουρευτείτε ότι θα έχετε κάπου να τις κρεμάσετε και τα απαραίτητα υλικά για να τις στηρίξετε. Τέλος, αν αποκτήσετε κάποιο αναρριχώμενο φυτό (αγιόκλημα, γιασεμί κτλ.), τότε θα χρειαστείτε απαραιτήτως και μια ξύλινη πέργκολα για να το στηρίξετε.

Που μπορείτε όμως, να τα βρείτε όλα αυτά, σε σωστή ποιότητα αλλά κυρίως σε προσιτές τιμές; Η λύση είναι μία! Αγροτικό Σπίτι στον Πειραιά. Μία μόνο βόλτα από το νέο κατάστημα και αρκεί για να σας ξετρελάνει, αφού θα βρείτε ότι ονειρεύεστε, σε τιμές προσιτές σε όλους!

Κατάστημα Α

Ναυαρίνου & Καποδιστρίου 17, Πειραιάς, Ελλάδα

Τ:  2104113467

Κατάστημα Β

Κουντουριώτου 134, Πειραιάς, Ελλάδα

Τ:  2104135553

 

www.agrotikospiti.gr