Χριστούγεννα 1937. Οι Άγγλοι όπως και σήμερα, γιορτάζουν στα γήπεδα, αφού το πρωτάθλημα δεν διακόπτεται, όπως γίνεται στα περισσότερα πρωταθλήματα.
Έτσι ο αγώνας Τσέλσι – Τσάρλτον ήταν το πολυαναμενόμενο γεγονός της ημέρας, με χιλιάδες Άγγλους να γεμίζουν το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Όμως λίγες πριν το ματς μια πυκνή ομίχλη κάλυψε το Νησί και οι περισσότεροι αγώνες αναβλήθηκαν. Όμως ο διαιτητής στο Τσέλσι – Τσάρλτον επέμενε ότι δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά.

Σε ένα κακό παιχνίδι με καθόλου φάσεις μπροστά από τα τέρματα, γράφτηκε μία από τις πιο περίεργες ιστορίες του αθλήματος. Ο Σαμ Μπάρτραμ τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων χαμένος μέσα στη πυκνή ομίχλη είδε μια σκιά να πλησιάζει τα καρέ του, και όρμησε να τον ανακόψει.

Μάλιστα ήταν τόσο αφοσιωμένος στο έργο του, που τον έριξε κάτω. Μόνο που δεν ήταν ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας, ούτε καν αμυντικός από την δική του.

Ήταν ένας αστυνομικός που ήλεγχε το γήπεδο για να κλειδώσει τις εισόδους. Το ματς είχε διεκοπεί 20 λεπτά πριν και κανείς δεν ειδοποίησε τον τερματόφυλακα, αλλά ούτε και ο ίδιος είχε ακούσει το σφύριγμα του διαιτητή και την ανακοίνωση του γηπέδου, αφού ο άνεμος κάλυπτε τον ήχο.

Φυσικά και στα αποδυτήρια έγινε αντικείμενο χλευασμού και μέχρι και σήμερα έχει μείνει ως η πιο περίεργη ιστορία στα αγγλικά γήπεδα.