Η Άννα Σπηλιώτη, με τον σύζηγό της Φανούρη και με την κόρη της Σύλια, και τις φρέσκες ιδεές της, κρατάνε χρόνια το «Ψαροκόκκαλο της Άννας» στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους αγαπούν το καλό ψάρι. Και αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το καταλάβει, αν το επισκεφτεί, αφού ασχέτως με τη μέρα και την ώρα, είναι γεμάτο! Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι πιθανότητες, σε κάποιο από τα διπλανά τραπέζια να τρώει κάποιος διάσημος Έλληνας, μιας και είναι αρκετοί αυτοί που «τιμούν» ιδαιτέρως και μάλιστα συχνά πυκνά τα πιάτα του…

Ποιο είναι το μυστικό;

Το φαγητό! Η πρώτη ύλη φυσάει. Η Άννα, η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας έχει κληρονομικό από τον πατέρα της ένα μαγαζί με είδη αλιείας. Όπως καταλαβαίνετε, οι ψαράδες μας δίνουν πρώτη ποιότητα. Είναι καλά και τα μικρά και τα μεγάλα. Και του τηγανιού και της σχάρας. Τα μπαρμπούνια ίσα που ξαφνιάζονται στο τηγάνι. Οι σαργοί, καλοψημένοι, με όλα τα ζουμιά τους. Το χταπόδι από τα Κουφονήσια μαστιχωτό, κρουστό, ξεχειλίζει θάλασσα. Τα αχνιστά καβούρια, τα όστρακα και τα μύδια είναι ολόγλυκα!

Η πρωτοτυπία στα θαλασσινά, τέχνη τους!

Η Ιωάννα Σπηλιώτη, μαγείρισσα- ιδιοκτήτρια και ψυχή του Ψαροκόκκαλου, γνώριζε από παιδί τα των ψαριών. Ο πατέρας της προμήθευε με δίχτυα τα καϊκια και αυτό τη βοήθησε όχι μόνο να έχει πρώτη την καλύτερη ύλη αλλά και να μάθει τα περτίπια των ψαριών και των όστρακων, τις εποχές τους και πως να τα μαγειρέψει.

Η ατμόσφαιρα!

Απλό, ταπεινό ταβερνάκι, χωρίς ντιζαϊνιές, από αυτά που κάθε γειτονία κρύβει ως επτρασφράγιστο μυστικό. Ταβερνάκι με ψυχή. Το «από στόμα σε στόμα» εδώ φαίνεται πως λειτούργησε θαυμάσια και έτσι ανάμεσα στους θαμώνες θα βρεις ψαροφάγους από όλη την Αθήνα. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται έξω στο πεζοδρόμιο!

ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ!


Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι

Τ:210-4323010 & 6981-885411, F/B: Ψαροκοκκαλο Ψαροταβερνα