Με σκοπό να καταπολεμηθεί το bullying στα ελληνικά σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να εισάγει σε όλα τα σχολεία το μάθημα «Σεβασμός στον άλλο». Η ίδια η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη το προανήγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξη της.


Συγκεκριμένα, η κα Ζαχαράκη δήλωσε ότι “Είναι πρόθεσή µας στο πλαίσιο νέων εκπαιδευτικών θεµατικών που επεξεργαζόµαστε, όπως προανέφερα, να εισαγάγουµε την ενότητα του σεβασµού στον άλλον στα σχολεία µας. Θέλουµε οι µαθητές µας να λαµβάνουν µια πολύπλευρη και σφαιρική µόρφωση για τη διαµόρφωση ολοκληρωµένων προσωπικοτήτων σε µια πραγµατικότητα που αλλάζει µε µεγάλες ταχύτητες”.

Όσο για τα τελευταία περιστατικά σχολικού εκφοβισµού, η κα Ζαχαράκη είπε:

«Παρακολουθούµε µε µεγάλη προσοχή το θέµα της σχολικής βίας και ενηµερωνόµαστε άµεσα από τα στελέχη της Εκπαίδευσης για όποια κρούσµατα εκφοβισµού προκύπτουν στα σχολεία µας. Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέµατα που αφορούν νέα παιδιά και στόχος µας δεν είναι να σχολιάζουµε κάθε φορά το κάθε περιστατικό -θα ήταν και ανεύθυνο-, αλλά να εξετάσουµε µε προσοχή το φαινόµενο και να προβούµε στις απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στην αντιµετώπισή του από τις σχολικές κοινότητες.»