Με στόχο να “νικήσουν” τη μοναξιά στη σχολικές αυλές, οι μαθητές στην Ολλανδία δημιούργησαν ένα παιχνίδι ώστε κανένας συμμαθητής τους να μην νιώθει μόνος ή παραγκωνισμένος από τους υπόλοιπους. Το παιχνίδι που διάλεξαν είναι το γνωστό Uno με κάποιες… αλλαγές!

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Hof ter Wijde που βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας βρήκαν αυτόν τον έξυπνο τρόπο ώστε κανένας συμμαθητής τους να μην περιθωριοποιείται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.


Το παιχνίδι, λοιπόν, που σπάει τα δεσμά της μοναξιάς παρουσιάζεται με μια διαφοροποιημένη εκδοχή του. Το UNO αποτελείται από ένα μεγάλο πιόνι, που βρίσκεται τοποθετημένο στο κέντρο ενός κύκλου και υπάρχουν και ορισμένα emoticons. Κάθε παιδί που στέκεται μέσα στον κύκλο μπορεί να συμμετέχει. Με αυτό τον τρόπο, κανένα παιδί δεν χρειάζεται να ρωτήσει αν μπορεί να παίξει με τα υπόλοιπα. Ενώ το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά εξαρτάται από το emoticon που εμφανίζεται αφού τα παιδιά στρίψουν τη μύτη του πιονιού.

«Στην αρχή, δεν γνωρίζαμε ότι κάποια παιδιά ένιωθαν μοναξιά. Αλλά χάρη σε αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά άρχισαν να λένε ναι, νιώθω μόνος/μόνη. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν αυτά τα παιδιά, αλλά οι δάσκαλοι δεν το προσέχουν. Γι’ αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις σχολικές αυλές», δήλωσε ένα μαθητής από το δημοτικό σχολείο Hof ter Wijde που βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.