Κορίτσια και αγόρια, ας μη γελιόμαστε, κανείς και ποτέ δεν αγάπησε τα επακόλουθα του χωρισμού. Δάκρυα, κλάματα αλλά και ατάκες που ακούς και δεν πιστεύεις στα αυτιά σου αποτελούν για τον κάθε χωρισμένο, κόκκινο πανί. Η Τίνα Μιχαηλίδου, relationship blogger καταγράφει μερικές από τις ατάκες που μισούμε να ακούμε κατά τον χωρισμό και που έχουν γίνει καραμέλες όταν που χωρίζουμε…

Είτε ο χωρισμός είναι ανώδυνος, είτε είναι επώδυνος δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί κάποιος για το ποιο λόγο θέλει να χωρίσει,μπορεί να πει την αλήθεια τύπου «δεν μου αρέσεις πλέον», ή «δεν θέλω άλλο» ή ακόμα και «έχω βρει κάτι άλλο» που όσο και να μη σου αρέσει στο άκουσμά του τουλάχιστον θα σου έχει ξεστομίσει την αλήθεια και όχι να ψάχνεσαι για να βρεις τι συμβαίνει.

Δεν φταις εσύ,αλλά εγώ: Κλασσική ατάκα ώστε να καλύψει κάποιος/α την αληθινή αιτία περί χωρισμού
Θα βρεις κάποιον/α καλύτερη/α από μένα: Καμπανάκι στο ότι μπορεί να έχει βρει κάτι άλλο στη ζωή του/της και θέλει να σε αποκαταστήσει και εσένα ώστε να μη το νιώθει τύψεις -αμφιβάλλω και αν νιώθει και τίποτα- και σου πετάει απλά την ατάκα θα βρεις κάτι καλύτερο!
Σου αξίζει κάποιος/α καλύτερος/η από μένα: Ίδια δικαιολογία με το νούμερο 2
Είμαι πιεσμένος/η,θέλω λίγο χρόνο και χώρο: Και όμως καμπανάκι γιατί στάνταρ θα έχει βρει κάτι άλλο και απλά στο παίζει πιεσμένος/η ενώ δεν ισχύει καθόλου αυτό.
Το λάθος είναι καθαρά δικό μου δεν έπρεπε να το αφήσω να συμβεί,αλλά κάπου έφταιγες και εσύ: Προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα κάνοντας και εσένα να φαίνεσαι λίγο η κακιά ότι και καλά ναι μεν το λάθος είναι δικό του/της,αλλά από την άλλη δε έφταιγες και -ναι το παίζει και θύμα όπως κατάλαβες. Όπως έχω ξαναπεί πάνω σε έναν χωρισμό φαίνεται ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου -πέρα από τη συγκατοίκηση και από τις κοινές διακοπές- και εκεί μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα.

Γενικά μην πιστεύεις πολλά λόγια και πολλές δικαιολογίες, αν δεν θέλει να σου αποκαλύψει την πραγματική αιτία για τον χωρισμό σας, δεν θα την μάθεις ποτέ.

Τέλος ως Dr. Ex δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι, διότι δεν αξίζει κιόλας, απλά κάθε φορά που ακούς τα ίδια και τα ίδια, να τα φιλτράρεις όλα στο μυαλό σου!

Για περισσότερες σκέψεις και απόψεις της Τίνας Μιχαηλίδου, επισκέψου το www.tinamichaelidou.gr