Εδώ θα βρείτε ιδέες για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 8 – 10 Νοεμβρίου, για όλη την οικογένεια…

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Μία πράσινη νύχτα… στο Μουσείο»

Το πιο αγαπημένο sleepover, για γονείς και παιδιά, επιστρέφει για 3η φορά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που μεταμορφώνεται για ένα βράδυ στον πιο συναρπαστικό χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης και εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Σάββατο 9/11, 18:00 έως Κυριακή 10/11, 10:30
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
65€ γονιός και παιδί * στην τιμή περιλαμβάνονται οι δράσεις, τα γεύματα και τα στρώματα ύπνου.
Τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 2130109325.

«Εξερευνώντας τις αισθήσεις» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ένα εργαστήρι που χρησιμοποιεί το παιχνίδι και την χαρά της ανακάλυψης, ερεθίζει τις αισθήσεις και, με την βοήθεια θεατρικών τεχνικών, προσφέρει χαρά και διασκέδαση στα μωρά. Μέσω της εξερεύνησης, τα βρέφη – μεταξύ άλλων – θα αναπτύξουν την συγκέντρωσή τους και την λεπτή/αδρή τους κινητικότητα. Μέσα από την ομάδα θα αρχίσουν να αλληλεπιδρούν και θα εξελίσσονται, καθώς επίσης θα ενισχύεται και ο δεσμός μεταξύ του γονιού/συνοδού και του βρέφους.  Με την ηθοποιό Μαρίζα Τσάρη.
Για βρέφη 12-24 μηνών.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.
Σάββατο 9/11, 12:30 – 13:30
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
20€

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Ρευστά Τοπία στο ΚΠΙΣΝ

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των εικαστικών με έμπνευση το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τις τεχνικές του dripping και της λαζούρας: το ρευστό χρώμα και το μελάνι ξεχύνονται πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού και έτσι γεννιούνται απρόβλεπτα αποτελέσματα. Πειραματιζόμαστε με ειδικές τεχνικές και μέσα: με τη χρήση αλατιού, σιλικόνης και σφουγγαριών και δημιουργούμε φανταστικά τοπία.
Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία.
Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα.
Σάββατο 9/11, 11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

Αφήγηση παραμυθιού στο Μουσείο Γουλανδρή

Το Μουσείο Γουλανδρή περιμένει τους μικρούς του φίλους στο Πωλητήριο του Μουσείου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, για να ακούσουν τη αφήγηση του Παραμυθιού «Μια Μέρα στο Μουσείο» από τη συγγραφέα του Μαριλίτα Χατζημποντόζη. Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί στο Πωλητήριο του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.
Σάββατο 9/11, 12:00
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Όθωνος 100, Κηφισιά
6€, 4€

ΘΕΑΤΡΟ

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά»

Τα Καινούργια ρούχα του βασιλιά, ένα από τα πιο  διαχρονικά και δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλίκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη. Μια ιστορία με δράση, χιούμορ και πολλά ευτράπελα αναλαμβάνει να λύσει η πραγματικότητα με τη συμμετοχή των ίδιων των θεατών
Σάββατο 9/11, 14:00 & Κυριακή 10/11, 11:30 & 14:30
Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα
11€ – 15€

«Tres…sure» από την ομάδα MayBe A Company

Δύο κλόουν έχουν μια κοινή αποστολή, να καθαρίσουν τον χώρο του θεάτρου. Όταν φτάνουν στη σκηνή το κοινό είναι ήδη εκεί. Και τώρα? Θα πρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Έχουν τον εξοπλισμό καθαρισμού, έχουν τη θέληση αλλά δεν έχουν ιδέα πως να τον χρησιμοποιήσουν. Προσπαθώντας να κατανοήσουν τη χρήση τους, βρίσκουν ευκαιρία να παίξουν με κάθε ανακάλυψη, με κάθε συναίσθημα, με την ύπαρξη τους.
Σάββατο 9/11, 18:45
Fabrica Athens, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Γκάζι
7€ ενήλικες, 5€ παιδιά

«Θησέας και Μινώταυρος» της Κάρμεν Ρουγγέρη

Μετά την Αργοναυτική εκστρατεία, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή σκηνοθετούν τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη, ενώ πλαισιώνεται από κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.
Κυριακή 10/11, 11:00 & 14:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12€, 10€

«Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» του Μάικ Κένι

Ένα ποιητικό έργο το οποίο με τρυφερότητα πραγματεύεται το θέμα της απώλειας, τις αλλαγές στη ζωή και πως η συμφιλίωση με τις αλλαγές αυτές μας επαναπροσδιορίζουν. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών και διαρκεί 60 λεπτά. Μετά την παράσταση ακολουθεί εικαστικό εργαστήριο διάρκειας 30 λεπτών, με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής με τα ζωγραφικά έργα των μικρών θεατών.
Κυριακή 10/11, 12:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
6€ – 10€

«Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο» στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Πώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη όταν την αφηγούνται οι πίνακες που ο ίδιος ζωγράφισε; Χαρακτήρες, φιγούρες και έργα του εμβληματικού Πάμπλο Πικάσο ζωντανεύουν στη σκηνή του Αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή για να αποκαλύψουν την ιστορία του δημιουργού τους.

Κυριακή 10/11, 11:00
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι
12€

Τέσσερις εποχές, του Βιβάλντι, από τους Patari Project στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, οι «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, έρχονται μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κυριακή 10/11, 11:00
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ
10€ – 15€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Το Δώρο των Θεών» στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά, μας προσκαλεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 σε ένα διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Αρχαία Ελληνική Μουσική και τον Πολιτισμό για παιδιά και ενήλικες. Το πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει: διαδραστικές ξεναγήσεις στην έκθεση «»Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα», Συναυλίες σωζόμενων πρωτότυπων αρχαίων ύμνων και σύγχρονης μουσικής από βιρτουόζους λυριστές, Διαλέξεις πάνω στη Μουσική Δημιουργία στην Αρχαία Ελλάδα, Εργαστήρια Εκμάθησης Αρχαίας Λύρας & Τυμπάνου (Μπεντίρ), Μουσικά έργα από διεθνούς φήμης συνθέτες σε παγκόσμια πρεμιέρα και πολλά άλλα.

Παρασκευή 8/11 & Σάββατο 9/11, 11:00 – 21:00
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, Πινδάρου 6, Αθήνα