Η Ευτυχία Φαναριώτη έγινε ευρύτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από το «Καφέ Της Χαράς», όπου υποδύθηκε την Ρόδη, την ανιψιά του παπά και της παπαδιάς, αρραβωνιαστικιά του Φατσέα. Αν και έχει στο ενεργητικό της πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές συμμετοχές, είναι από τα πρόσωπα της εγχώριας showbiz που δίνουν σπάνια συνεντεύξεις. Φέτος συμμετέχει στην «Παριζιάνα». Έτσι, με αφορμή αυτή της τη δουλειά τη συναντήσαμε και μας μίλησε για όλα!

                                                                                           της Φωτεινής Δημητριάδου

Μίλησέ μας λιγάκι για αυτή σου τη δουλειά…

Είμαι πολύ ευτυχισμένη που συμμετέχω, γιατί είναι μία πολύ σοβαρή δουλειά, μία μεγάλη παραγωγή με πραγματικά εξαιρετικούς συντελεστές. Σημειωτέων δε, ότι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει βάλει πολύ αγάπη, μεράκι, σκληρή δουλειά μα και τόλμη σε αυτό το εγχείρημα. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και ακριβή παραγωγή και ότι του ζητήθηκε το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τηλεοπτικά ετοιμάζεις κάτι;

Προς το παρόν δεν έχω συζητήσει τίποτα, γιατί με τις πρόβες του έργου και να ήθελα… δεν προλάβαινα! Περιμένω ενημέρωση όμως για το «Καφέ της Χαράς»…

Ευτυχία έχω να σου πω, μέσα από την καρδιά μου και με απόλυτη ειλικρίνεια, πως είσαι πολύ καλή και στο παιδικό θέατρο…

Σε ευχαριστώ πολύ που το λες! Το παιδικό θέατρο μου αρέσει πάρα πολύ!  Αγαπώ πολύ τα παιδιά και το να δουλεύω για αυτά μου δίνει πολύ ενέργεια! Φέτος δυστυχώς, δεν πρόλαβα να κάνω κάτι, αλλά σίγουρα θα ασχοληθώ ξανά με αυτό το κομμάτι στο μέλλον…

Τέχνη για εσένα τι σημαίνει;

Για εμένα Τέχνη σημαίνει να βάζεις την ψυχή σου και όλη σου την ενέργεια σε αυτό πού κάνεις προκειμένου να είναι αφενός σωστό και από την άλλη και αρεστό. Με δυο κουβέντες, κατάθεση ψυχής!

Ποια η άποψη σου για το Σωματείο Ηθοποιών;

Το Σωματείο Ηθοποιών ήταν πολύ κοντά ανέκαθεν στον ηθοποιό. Το θέμα είναι ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια εκεί για να κάνουμε πράγματα μιας και θεωρώ πως αυτό πρέπει να συμβαίνει προκειμένου να κάνει την ζωή μας ποιο εύκολη!

Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο σε μία παράσταση; Η ποιότητα αυτής ή η εισπρακτική κίνηση;

Η ποιότητα από μόνη της χωρίς την εισπρακτική κίνηση δεν υφίσταται. Το καλύτερο όλων, είναι ο συνδυασμός και των δύο.

Τι αγαπάς περισσότερο στο θέατρο;

Τις στιγμές που βρίσκομαι επάνω στη σκηνή και παρατηρώ τα βλέμματα και τις εκφράσεις του κόσμου… Είναι κάτι που δεν το αλλάζω με τίποτα…

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία της μέχρι σήμερα καλλιτεχνικής σου ζωής;

Θέλω να μνημονεύσω τον Σπύρο Ευαγγελάτο στο θέατρο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια μου δίδαξε πάρα πολλά πράγματα, και τι πρέπει να γίνεται πίσω από την σκηνή, αλλά και πάνω σε αυτή. Αυτά τα δύο είναι πολύ βασικά πράγματα για να στηθεί μία παράσταση και να εντυπωσιάσει το κοινό!

Υπάρχει κάτι που να σε ενοχλεί στη δουλειά σου;

Ενοχλούμαι όταν κάποιοι συνάδελφοι μου δεν πειθαρχούν, γιατί σε αυτή τη δουλειά χωρίς πειθαρχία δεν γίνεται τίποτα…

Με το τραγούδι ποια η σχέση σου;

Όπως ξέρεις τραγουδάω και έχω κάνει σπουδές πάνω στο τραγούδι. Απλά φέτος δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ και με αυτό όπως άλλες χρονιές. Αυτό από του χρόνου… Προς το παρόν θέατρο και πάλι θέατρο!

Τι μπορεί να σε εκνευρίσει στην καθημερινότητά σου;

Η ασυνέπεια και όταν οι άνθρωποι δεν τηρούν τον λόγο τους.

Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σου;

Να πρωταγωνιστήσω σε Αρχαία Τραγωδία!