Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 6 ή Νο 7)
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κιλά αστακούς
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε του αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
  • Παράλληλα, βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνεται για 5-7 λεπτά.
  • Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζετε τα μακαρόνια στο νερό που είχατε βράσει τους αστικούς.
  • Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε και γαρνίρετε με την σάλτσα.

Σπάρτης 129 & Μακεδονίας, Πειραιάς

Τ:2104633009, 2114006250

FB: Το Καπηλειό