Ο tattoo artist του Jackal’s Tattoo, Paul Merlos, αποκαλύπτεται!

Πώς προέκυψε η ενασχόληση σου με τα tattoo;
Η πρώτη επαφή έγινε όταν ήμουν 12 ετών όταν ένας ξάδερφός μου ήρθε από ταξίδι στο εξωτερικό έχοντας πάνω του ένα old school tattoo. Αν και από μικρό παιδί είχα κλίση στην ζωγραφική προσπαθώντας πάντα να αποτυπώσω την πραγματικότητα στο χαρτί, αποφάσισα πως ήθελα να το εφαρμόσω και σε ζωντανό καμβά. Έτσι, έφτιαξα το πρώτο μου μοτεράκι με υλικά που είχα όπως μοτέρ από κασετόφωνου. Αφού πήρα επιβεβαίωση από φίλους, κάπου το 1995 ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά.
Τι είδους σχέδια χτυπάς; Έχεις κάποιο στυλ που προτιμάς;
Κάνω σχεδόν τα πάντα, αλλά αυτό που αγαπώ πιο πολύ απ’ όλα είναι το ασπρόμαυρο ρεαλιστικό πορτραίτο.
Υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που έχεις χτυπήσει και που το θεωρείς αγαπημένο σου;
Το πορτραίτο απ’ το ανιψάκι μου.
Υπάρχει κάποιο tattoo που έχεις κάνει και σε δυσκόλεψε πολυ?
Δεν θα έλεγα πως με έχει δυσκολέψει τόσο ένα tattoo, παρά κάποιος πελάτης.
Υπάρχει μήπως κάποιο σχέδιο που θα ήθελες να κάνεις, αλλά δεν είχες ακόμη την ευκαιρία;
Κατά περιόδους μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλά σχέδια. Την συγκεκριμένη περίοδο θα ήθελα να βαρέσω μια ρεαλιστική αγελάδα.
Οι άνθρωποι που έρχονται να τους χτυπήσεις tattoo σε γενικές γραμμές είναι συνειδητοποιημένοι ως προς το τι θέλουν ή ζητούν να τους προτείνεις σχέδια;
Δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τους ανθρώπους, ωστόσο υπάρχουν πελάτες κατασταλαγμένοι , ενώ υπάρχουν και άλλοι που συμβουλεύονται τον artist. Σίγουρα οι τελευταίοι κερδίζουν περισσότερο.
Έχεις αρνηθεί ποτέ να χτυπήσεις tattoo σε κάποιον; 
Σαφώς, πέρα από τους ιατρικούς λόγους έχω αρνηθεί σε περιπτώσεις που πιθανώς μπορεί να το μετανιώσουν ή να μην είναι ορθό τεχνικά το σχέδιο.
Ποιο είναι το τελευταίο tattoo που έχεις κάνει πάνω σου;
Ένα ρεαλιστικό χταπόδι στο χέρι μου.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου tattoo artist και γιατί;
Θαυμάζω αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες, από εξωτερικό και Ελλάδα, μιας και πλέον έχει ανέβει το επίπεδο εγχώρια και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το εξωτερικό.
Τα tattoo conventions πιστεύεις πως βοηθούν τους καλλιτέχνες;
Θεωρώ πως βοηθούν στην προώθηση τους, αλλά δεν ενισχύουν την καλλιτεχνικότητά τους, ούτε επηρεάζουν το μέλλον τους σαν artist.
Ασχολείσαι πάρα πολλά χρόνια με τα tattoo, εκτός λοιπόν ότι θεωρείσαι από τους κορυφαίους του είδους, φημίζεσαι και για το πόσο γρήγορα μπορείς και βαράς. Τι απαντάς σε εκείνους τους ίσως κακεντρεχείς που μπορεί να υποστηρίξουν ότι το ”καλό πράγμα χρειάζεται χρόνο”;
Η ποιότητα της δουλειάς μου είναι απάντηση σε όλους αυτούς.
Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα πρώτα πράγματα που πρέπει να τσεκάρει κάποιος πριν αποφασίσει σε ποιο στούντιο θα κάνει tattoo;
Να κάνει έρευνα για τις ικανότητες του artist και τις υγειονομικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί το εκάστοτε κατάστημα.