Αν είσαι λάτρης των χειμερινών σπορ, μπορείς να επιδοθείς για μια ακόμα χρονιά στα δύο κλασικά και αγαπημένα σου: σκι και snowboard. Γιατί όμως να μην δοκιμάσεις και κάτι που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και σίγουρα θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη;

 

BobSled


Χωράτε 4 ή 6 άτομα σε ένα μικρό έλκηθρο και κατεβαίνετε την πλαγιά με ταχύτητες που αγγίζουν τα 120 km/ώρα. Σημασία σε αυτό το σπορ έχει και ο χρόνος. Τουλάχιστον θα το διασκεδάσετε με παρέα.

Ski Jump


Γιατί να κάνετε απλό σκι όταν μπορείτε να.. πετάξετε; Εντυπωσιακά άλματα εκτοξεύουν τη διασκέδαση σε άλλο επίπεδο. To ski jump είναι άθλημα με σκι στο οποίο οι αθλητές κατεβαίνουν μια ράμπα απογείωσης, εκτελούν το άλμα με σκοπό να προσγειωθούν όσο πιο μακριά γίνεται. Εκτός από το μήκος του άλματος, σημασία έχει και το στυλ.

Snow Kiting


Το διασκεδάζετε στη θάλασσα, γιατί όχι και στο χιόνι; Το αγαπημένο σπορ του καλοκαιριού, τώρα και σε χειμερινή έκδοση. To snow kiting , είναι ένα υπαίθριο χειμερινό άθλημα. Ο σκιέρ χρησιμοποιεί ένα χαρταετό για να του δώσει δύναμη σε μεγάλα άλματα. Το άθλημα είναι παρόμοιο με το kiteboarding με βάση το νερό

Snowmobile


Είναι σαν μηχανή στο χιόνι, ωστόσο δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να μπορείτε να την οδηγήσετε.

Luge


Το λουτζ είναι ένα μικρό έλκηθρο στο οποίο επιβαίνουν ένα ή δύο άτομα. Τα αγωνιστικά έλκηθρα ζυγίζουν 21-25 κιλά στο μονό και 25-30 κιλά στο διπλό. Το λουτζ αποτελεί επίσης ονομασία ολυμπιακού αθλήματος, κατασκευάστηκε πρώτη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988.