Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • Λάδι
  • Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Θαλασσινά σε κύβους (καλαμάρι, σουπιά, χταπόδι, γαρίδες, μύδια ψίχα, κυδώνια, γυαλιστερές)
  • 250γρ ρύζι (καρολίνα ή arborio)
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Πιπεριά πράσινη
  • Νερό
  • Αλάτι- Πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Ρίχνουμε τα διάφορα θαλασσινά (καλαμάρι, σουπιά, χταπόδι, γαρίδες, μύδια ψίχα, κυδώνια, γυαλιστερές). Αφού τα έχουμε κόψει σε κύβους, τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε 250 γρ ρύζι (καρολίνα ή arborio) μαζί με 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγη πιπεριά πράσινη. Σοτάρουμε και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό (συνήθως είναι 2 προς ένα), αφήνουμε να μαλακώσει λίγο το ρύζι και πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε φρέσκα θαλασσινά (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, γαρίδες) ώστε μέχρι το σβήσιμο να ανοίξουν και να δώσουν την θαλασσινή τους φρεσκάδα στο φαγητό.
Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!


Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι

Τ:210-4323010 & 6981-885411, F/B: Ψαροκοκκαλο Ψαροταβερνα