Το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου το Γκάζι θα μοσχομυρίσει καλοψημένο καφέ, σε μία ουτοπία αρωμάτων και γεύσεων. Από το Σάββατο 28/9 μέχρι και την Δευτέρα 30/9 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Athens Coffee Festival θα δώσουν το παρόν όλες οι τελευταίες τάσεις, τα κορυφαία coffee brands και οι καινοτομίες στον κλάδο του καφέ σε 120 περίπτερα με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της καφεστίασης αλλά και τους coffee aficionados σε πρώτο πλάνο.

But firt… coffee!

Το Athens Coffee festival αποτελεί πλέον ένα hot spot για τους επαγγελματίες που θέλουν να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες coffee experts αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων coffee brands, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους baristi και coffee specialists και να ανταλλάξουν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ. Στο ACF 2019 οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν από κοντά single origin, single estate, blends, specialty coffees, εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και θα γίνουν και αυτοί μέρος της μεγάλης αυτής coffee γιορτής της πόλης μας!

Ενημερώσου για όλες οι τάσεις και οι εξελίξεις του κλάδου!

Coffee tastings, workshops, masterclasses από Έλληνες και ξένους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ τα σημεία συνάντησης των επισκεπτών. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων του The Chatroom και The Lab, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee κ.ά. Τέλος, Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπάνια blends και ποικιλίες από πολλές καφεπαραγωγούς χώρες στην Cupping area. Με τη συμβολή των εκθετών του φεστιβάλ και των micro roasters από όλη την Ελλάδα, το κοινό θα «μυηθεί» στην τέχνη της γευστικής δοκιμής του καφέ, γνωρίζοντας από κοντά μοναδικές ποικιλίες από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Υπό την αιγίδα του SCA Greece

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association και για τη διοργάνωση του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπο του στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens Coffee Festival στο www.athenscoffeefestival.gr