Ο Μάνος Πολυχρονίδης, ο ιδιοκτήτης και manager του Chic Shock, αλλά και Keratin Expert, μας λύνει κάθε απορία και αμφιβολία στο κομμάτι της κερατίνης. Διευκρινίζει λοιπόν, πως η κερατίνη ΕΙΝΑΙ τα μαλλιά μας. Τι θέλει να πει με αυτό; Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη των μαλλιών μας, η οποία υπάρχει στην τρίχα σε ποσοστό περίπου 90% και είναι υπεύθυνη για τη φυσική ελαστικότητά τους, για την αντοχή, τη λάμψη και την φυσικά την υφή τους. Με το πέρασμα του χρόνου, την περιβαλλοντική μόλυνση, τη φθορά της τρίχας από το διαρκές hairstyling η φυσική κερατίνη των μαλλιών μας ατονεί, με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα, να φριζάρουν και να χάνουν τη φυσική τους λάμψη.

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΈΡΈΙ ΜΙΑ ΘΈΡΑΠΈΙΑ ΚΈΡΑΤΙΝΗΣ

Οι θεραπείες κερατίνης, προσθέτουν ένα επιπλέον προστατευτικό φιλμ γύρω από την κάθε τρίχα, το οποίο θρέφει τα μαλλιά, τα λειαίνει και τους χαρίζει άμεσα μεταξένια υφή. Τα μαλλιά λούζονται με ειδικό προϊόν που καθαρίζει την τρίχα σε βάθος και ανοίγει τους πόρους της ώστε να απορροφηθεί το προϊόν γρηγορότερα. Η κρέμα κερατίνης απλώνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών εκτός της ρίζας και μέσα από μια διαδικασία στεγνώματος, η εφαρμογή της κερατίνης «κλειδώνει» στην τρίχα με ειδική πρέσα σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς όμως να βλάψει τα μαλλιά μας!

Η ΚΈΡΑΤΙΝΗ ΈΙΝΑΙ ΙΣΙΩΤΙΚΗ ΘΈΡΑΠΈΙΑ;

Λάθος! Η κερατίνη δεν είναι ισιωτική θεραπεία, έχει όμως σαν αποτέλεσμα τη λείανση των μαλλιών μας. Η κερατίνη ενεργοποιείται με την θερμότητα, με αποτέλεσμα κάθε φορά που στεγνώνετε τα μαλλιά σας, εκείνα «θυμούνται» και λειαίνουν άμεσα. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε όποιο χτένισμα θέλετε με τα κατάλληλα εργαλεία, ακόμη και αν πρόκειται για μπούκλες.

ΜΈΤΑ ΤΗ ΘΈΡΑΠΈΙΑ, ΘΑ ΧΡΈΙΑΣΤΟΎΜΈ ΈΙΔΙΚΟ ΣΑΜΠΟΎΑΝ;

Ναι, καθώς τα θειικά άλατα που υπάρχουν στα περισσότερα σαμπουάν ευρείας, εξουδετερώνουν την κερατίνη. Για το λόγο αυτό, διαλέγουμε ειδικά σαμπουάν χωρίς SLS, τα οποία δεν κάνουν πολύ αφρό αλλά καθαρίζουν αποτελεσματικά τα μαλλιά και είναι φιλικά προς την επιδερμίδα και την κερατίνη.

ΚΈΡΔΙΖΟΎΜΈ ΚΑΤΙ ΣΤΟ HAIR STYLING;

Φυσικά, κερδίζουμε χρόνο αφού τα μαλλιά «υπακούν» ακόμη και στην ελάχιστη θερμότητα, το ίσιωμά τους ειδικά στις αρχές, δεν χρειάζεται ούτε βούρτσα.

 

ΜΆΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΊΔΗΣ ιδιοκτήτης και manager του Chic Shock

Πλ.Σερφιώτου 11, Καλλίπολη, Πειραιάς, Τ: 210 4286555-6, FACEBOOK: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά INSTAGRAM: chicshock_piraeus_kallipoli