Υλικά:
4 πατάτες μέτριες σε ίδιο μέγεθος
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
10 φέτες μπέικον
50 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
100γρ ρεγγάτο
100γρ παρμεζάνα
100γρ cheddar
Αλάτι, πιπερι, καπνιστή πάπρικα από 2 πρέζες
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί


Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τοποθετούμε μπρούμυτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180° για 60′, αφού τις έχουμε μαρινάρει με αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, ελαιόλαδο και κρασί λευκό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αδειάζουμε με κουτάλι, προκειμένου να πάρουμε όση περισσότερη ψίχα μπορούμε. Στη συνέχεια κόβουμε όλα τα λαχανικά και το μπέικον «καρεδάκι», τα σοτάρουμε ελαφρώς σε πλατιά κατσαρόλα αρχίζοντας από το μπέικον, «σβήνουμε» με κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε την ψίχα από τις πατάτες. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά (εκτός του cheddar), την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Γεμίζουμε τις πατάτες με τη φάρσα που φτιάξαμε και βάζουμε από πάνω το τριμμένο cheddar. Ψήνουμε πάλι στο φούρνο για 15′ στους 200° ώσπου να λιώσει και να γίνει τραγανό το cheddar…
Σερβίρουμε κατά βούληση… Καλή επιτυχία!

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός. Τ: 2130144642 FB: Ο Μίμης και η Άννα Instagram: o_mimis_kai_i_anna