Μπολονέζ θαλασσινών

Υλικά για 1 μερίδα
•2 ώριμες ντομάτες
•2 Σκελίδες σκόρδο
•80gr Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
• Βασιλικό, μαϊντανό
• 2 Πρέζες αλάτι
• κγ πιπέρι μαύρο
•1 κγ μπαχάρι
• μισό κγ κανέλα
• μισό κγ γαρίφαλο
•280gr Φρέσκες παπαρδέλες
•4 Γαρίδες καθαρισμένες νούμερο 1
•8 μύδια φρέσκα μόνο τι ψύχα τους
• 45gr Καλαμαράκι
•45grΧταπόδι
•15gr παρμεζάνα

Εκτέλεση σάλτσας
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλασσινά, μαζί ψιλοκομμένα σε λίγο λάδι. Σβήνουμε με κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τις παπαρδέλες. Εφόσον τις έχουμε βράσει, ανακατεύουμε στη σάλτσα. Δένουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.
Καλή σας όρεξη!

Ακτή Θεμιστοκλέους 228Β, Πειραιάς. Τ: 2111825431, F/B: Το Τσιπουράκι Πειραϊκή, Instagram:to_tsipouraki_peiraiki