Καλοκαιράκι, και το πεντικιούρ έχει την τιμητική του. Μόλις βγήκες από το αγαπημένο σου nails art, και το μόνο που σκέφτεσαι, είναι πως θα διατηρήσεις αυτή την υπέροχη λάμψη αλλά και το χρώμα τους. Σου βρήκαμε 5 tips για να νιώθεις κάθε μέρα ότι μόλις τα έφτιαξες!

Φρόντισε τις άκρες

Αυτό σημαίνει πρώτον, να φροντίζεις να εφαρμόζεις το βερνίκι σε όλη την επιφάνεια των νυχιών σου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες που ξεφλουδίζουν πιο εύκολα και δεύτερο να περνάς σχεδόν σε καθημερινή βάση μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό λαδάκι πάνω στις παρονυχίδες και τα πετσάκια σου.

Όχι κλειστό παπούτσι

Καλοκαίρι είναι, πεντικιούρ έκανες, σανδάλια να φοράς! Μην ξεχνάς πως τα κλειστά παπούτσια αυξάνουν τις πιθανότητες να καταστρέψουν ή ξεθωριάσουν το μανικιούρ σου.

Μην παραμελείς το top coat

Εκτός από το τελευταίο βήμα στο πεντικιούρ ή το μανικιούρ σου, αν θέλεις το χρώμα στα νύχια σου να παραμένει λαμπερό και να έχει διάρκεια, καλό θα ήταν να απλώνεις μία στρώση top coat κάθε 2-3 μέρες στα νύχια σου.

Ξεκίνα στεγνά

Όπως και στο μανικιούρ, καλό θα ήταν να μην μουλιάζεις ή βρέχεις με νερό τα νύχια σου πριν ξεκινήσεις να τα βάφεις, προκειμένου το βερνίκι να απορροφηθεί και να στρώσει καλά πάνω τους.

Δώσε προσοχή στη βάση

Μην ξεχνάς πριν απλώσεις το βερνίκι στα νύχια σου, να εφαρμόζεις 1-2 στρώσεις από ένα base coat που θα δημιουργήσουν ένα extra στρώμα προστασίας πάνω στα νύχια σου.