Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζητημένη, πολυαγαπημένη. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε άπειρους λόγους για να επισκεφτεί κάποιος αυτό το νησί, διαλέξαμε όμως 5 ίσως πιο σημαντικούς για εμάς!


Να βουτήξεις στο απόλυτο τιρκουάζ των Πετανών


Αν έχεις επισκεφτεί και άλλες φορές την Κεφαλονιά, είναι σίγουρο πως στην παρέα θα υπάρχει η άσκοπη αλλά καθ’όλα διασκεδαστική διαφωνία για το αν ο Μύρτος ή οι Πετανοί, έχουν το καλύτερο τιρκουάζ. Όποιο και να είναι το πόρισμα οι βουτιές στα νερά των Πετανών είναι απλά ένα βήμα στον παράδεισο!

Να κάνεις φυσικό spa στην παραλία του Ξι


Αν η Σαντορίνη φημίζεται για την κόκκινη παραλία, η Κεφαλονιά φημίζεται γι’αυτή την τόσο ξεχωριστή παραλία της με την κατακόκκινη άμμο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί πουθενά. Αν αναρωτιέστε που οφείλεται αυτό, η απάντηση κρύβεται στα βράχια της! Ο άργιλος στα βράχια στο πίσω μέρος της παραλίας θα σου προσφέρει εξαιρετικό φυσικό spa πριν από κάθε βουτιά!

Βαρκάδα στη Λίμνη της Μελισσάνης


Μέσα σ’ένα εξωπραγματικό τοπίο, βρίσκεται το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Κάθε καλοκαίρι τα social media φιλοξενούν πλήθως φωτογραφιών της, χάρη στις απίθανες αποχρώσεις των νερών της –φαινόμενο ιδιαίτερα φαντασμαγορικό εκεί γύρω στο μεσημέρι, όταν οι ηλιαχτίδες πέφτουν κάθετα στο νερό από την οροφή της σπηλιάς.

Να σουλατσάρεις στο παραμυθένιο χωριό της Άσσου


Η καταπράσινη χερσόνησος της Άσσου, ενώνεται με το υπόλοιπο νησί με μια στενή λωρίδα στεριάς και στεφανώνεται από ένα υπέροχο βενετσιάνικο κάστρο. Βοκαμβίλιες, λευκά και παστέλ σπιτάκια, κάποια χτισμένα πριν τον σεισμό,πλαισιώνουν την προκυμαία, ενώ η θέα από το κάστρο είναι φαντασμαγορική. Πριν φύγεις οφείλεις να ρίξεις μια βουτιά στα νερά της όσο το καταπράσινο τοπίο θα σε αγκαλιάζει!

Να εξερευνήσεις το Αργοστόλι


Στο Αργοστόλι, στην πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς έχει ωραίες περαντζάδες, σκιερές πλατείες, πολύβουους πεζόδρομους σαν το περίφημο Λιθόστρωτο, τη μισή νυχτερινή ζωή του νησιού, και ένα πλήθος αξιοθέατων που περιλαμβάνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Βοτανικό Κήπο στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου, που θα ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια.