Είναι νέα, όμορφη, δυναμική, έξυπνη, ανερχόμενη και γεμάτη όνειρα αλλά και φιλοδοξίες. Ο λόγος φυσικά για την ταλαντούχα, Μαριλού Κατσαφάδου, που συναντάμε στην θεατρική παράσταση «Το δικό μας σινεμά», στο θέατρο «ΑΛΣΟΣ». Τη συναντήσαμε και σε μια κουβέντα γνωριμίας, μάθαμε και τα πιο καλά της κρυμμένα μυστικά! Απολαύστε τη…

Συνέντευξη στη Φωτεινή Δημητριάδου

Φέτος σε συναντάμε να πρωταγωνιστείς στην υπερπαραγωγή «Το δικό μας σινεμά». Πως προέκυψε αυτή η δουλειά;

Είμαι πολύ χαρούμενη και συνάμα περήφανη που είμαι σε αυτή τη δουλειά και δεν σου κρύβω πως ήταν κάτι που το κυνήγησα πολύ. Περιττό να σου πω, πως οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις μου αρέσουν πολύ γιατί συνδυάζουν όλα όσα αγαπώ, τραγούδι, χορό, μα και την υποκριτική! Είμαι στο πλευρό πολύ σπουδαίων ηθοποιών, σε ένα πολύ όμορφο χώρο στην καρδιά της Αθήνας. Τι άλλο να ζητήσω; Θα στηρίξω με όλη μου την καρδιά και δύναμη αυτή την παράσταση,  γιατί πρόκειται για μια πραγματική υπερπαραγωγή που σίγουρα θα χαρίσει στον κόσμο ευχάριστες καλοκαιρινές βραδιές!

Ποια η δική σας άποψη για τον σημερινό κινηματογράφο σε σχέση με την εποχή του Ελληνικού Παλιού Κινηματογράφου;

Παρ’ ότι η παράσταση «Το δικό μας σινεμά», κάνει αναδρομή στον Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο, δε μπορώ να κάνω σύγκριση γιατί δεν έχω προσωπική άποψη… Αυτό που μπορώ εγώ να διακρίνω είναι ότι οι σημερινές ελληνικές ταινίες είναι ποιο «ψαγμένες» και με περισσότερα ψυχολογικά μηνύματα.

Θα ήθελες οι σημερινοί σεναριογράφοι να δημιουργήσουν ταινίες όπως τον παλιό καλό καιρό;

Φυσικά, γιατί οι ταινίες του τότε, ήταν η χαρά της ζωής, όπως επί παραδείγματι η Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Βουτσάς κα.

Με την τηλεόραση; Ποια η σχέση σου;

Είμαι στη σειρά «Μην Ψαρώνεις» αλλά έχω και κάποιες άλλες προτάσεις, για τη νέα χρονιά, όμως, ακόμη δεν έχω καταλήξει.

Ανάμεσε σε κινηματογράφο και θέατρο τι προτιμάς;

Το θέατρο με ιντριγκάρει περισσότερο, γιατί αυτό έχω μάθει καλύτερα αλλά και γιατί έχει την αμεσότητα του κοινού. Εξάλλου και στη σχολή αυτό μας μαθαίνουν, ότι ο καλός ηθοποιός στη σκηνή του θεάτρου φαίνεται. Όσον αφορά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση δεν έχω δουλέψει και πολύ άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στο θέατρο;

Όλη η διαδικασία του στησίματος και των προβών όταν ετοιμάζουμε την παράσταση. Αυτή είναι η μαγεία και η γοητεία του ηθοποιού για τον οποιονδήποτε ρόλο που ενσαρκώνουμε κάθε σεζόν!

Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο η κριτική των κριτικών θεάτρου ή του κόσμου;

Στην κριτική του κόσμου φυσικά, γιατί ο κόσμος είναι αντικειμενικός κριτής και εν τέλει αυτός που θα σε διαφημίσει για το έργο και την ερμηνεία σου!

Λαμβάνεις υπόψιν σου θεατρική απόδοση ή είσπραξη περισσότερο;

Αν η θεατρική απόδοση θα είναι καλή τότε θα υπάρχει και εισπρακτική κίνηση.

Ξέρω ότι ζωγραφίζεις κιόλας…

Ναι αμέ! Παλιά βέβαια ζωγράφιζα περισσότερο, γιατί πλέον δεν προλαβαίνω και τόσο. Τραγουδάω, χορεύω… Γενικά αγαπώ πολύ τις Τέχνες!

Εκτός από το θέατρο αυτήν την περίοδο παράλληλα απολαμβάνεις και κάτι άλλο που να σε γεμίζει ως άνθρωπο;

Ναι. Ασχολούμαι με το παιδί μου στον ελεύθερο χρόνο μου και μαζί απολαμβάνουμε υπέροχες οικογενειακές στιγμές!

Πρόσφατα είχαμε εκλογές. Ποια η άποψη σου για την πολιτική κατάσταση της χώρας;

Εμείς είμαστε η γενιά των 30 που ζούμε στην πολυτέλεια. Μάθαμε στην αφθονία, στην σπατάλη και γενικά δεν μας έλλειψε τίποτα. Τώρα όμως, επειδή τα πράγματα άλλαξαν λόγω κρίσης, κάπου μας ενόχλησε και για όλα αυτά φταίνε φυσικά οι πρόγονοί μας, αλλά και οι πολιτικοί μας. Βέβαια επειδή η Ελλάδα είναι δοκιμασμένη και μέσα από τίς στάχτες της μπορεί να ξαναγεννηθεί, ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο.

Πιστεύεις ότι ο κόσμος στις εκλογές έπραξε το σωστό;

Πιστεύω πώς ναι. Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να μην ταλαιπωρείτε άλλο πια και  χρειάζεται να βρούμε σαν λαός τις ισορροπίες μας…

Αλήθεια με τη νέα θεατρική σεζόν τι ετοιμάζεις;

Θα πρωταγωνιστήσω τη χειμερινή σεζόν σε μια δουλειά του Γιώργου Καπουτζίδη στο θέατρο «ΗΒΗ», στην παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει….Ας σηκώσει το χέρι του». Μια δουλειά που αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις. Είμαστε μία ομάδα πολύ αγαπημένη και δίνουμε όλοι τον καλύτερό  μας εαυτό. Πρόκειται για τους Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννη Κουκουράκη, Γιώργο Σαβίδη, Γιώργο Καπουτζίδη, εμένα, και φυσικά guest η Κατάνα Μπαλανίκα.

Κλείνοντας ποια η ευχή σου για το μέλλον;

Ελπίζω και εύχομαι σε ένα καλύτερο αύριο για όλους! Να είμαστε μονιασμένοι, να υπάρχει αγάπη και σύμπνοια. Να είμαστε με λίγα λόγια, σα  μια γροθιά!