Συνταγές που θυμίζουν εκείνες της γιαγιάς σε έναν χώρο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το «El Greco» της Ρώμης…

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από τους Πειραιώτες έχετε ήδη δοκιμάσει τις μοναδικές γεύσεις του Belle Amie. Έχετε νιώσει στον ουρανίσκο σας, τα δροσερά cocktails του και σαφέστατα έχετε ταξιδέψει σε κόσμους άλλους, κάπου ανάμεσα από Νέα Ορλεάνη το πρωί ενώ πίνετε τον καφέ σας και Άνω Σύρου, το μεσημεράκι στο κουτούκι του Βαμβακάρη, ενώ τσιμπολογάτε «μπινελίκια» που θυμίζουν εκείνα της γιαγιάς. Το επιβλητικό νεοκλασσικό κτίριο στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, στο Πασαλιμάνι, είναι πλέον σήμα κατατεθέν για την πόλη. Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι του Πειραιά, με vintage άρωμα 150 χρόνων ιστορίας, που δίνει σάρκα και οστά στην ηδονιστική προσέγγιση της ζωής.

Εκεί ο χρόνος είναι σα να κυλάει με τους δικούς του ρυθμούς, μακριά από το άγχος και την πίεση. Στο Belle Amie θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και θα το απολαύσεις ως το κόκκαλο, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Γευστικές δημιουργικές προτάσεις από την παραδοσιακή Ελληνική σπιτική κουζίνα με έναν έντιμο μοντερνισμό, υπό την επιμέλεια του chef, Χρήστου Τζιέρα, φέρνουν αναμνήσεις και συναισθήματα από το παρελθόν, ξυπνώντας τις αισθήσεις. Στο ανανεωμένο menu του Belle Amie, απολαμβάνεις αγαπημένες και ξεχωριστές γεύσεις, όπως χταπόδι με πόρτο και μαύρη φάβα, μαριναρισμένο γαύρο με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο, κριθαρώτο κακκαβιάς με πεσκανδρίτσα, κεφτέδες μπακαλιάρου με κόλιανδρο, μαύρο ριζότο με μελάνι σουπιάς και παλαιωμένη γραβιέρα, που απογειώνουν την απόλαυση συνοδευόμενες με εκλεκτές ετικέτες Ελληνικών κρασιών και παραδοσιακό αυθεντικό τσίπουρο.

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις ανανεώνονται καθημερινά με τις προτάσεις ημέρας και με μια μεγάλη γκάμα από «μαμαδίστικους» εκλεκτούς μεζέδες. Ρολλάκια μελιτζάνας με φέτα και δυόσμο, ντολμαδάκια γιαλαντζί με ντιπ γιαουρτιού, Κυκλαδίτικοι κολοκυθοκεφτέδες με μαρμελάδα περγαμόντου και πιάτα βγαλμένα από τον αφρό της θάλασσας, όπως χτένια με ούζο και μάραθο, σαρδέλα παντρεμένη με μυρωδικά, καλαμαράκια γεμιστά, σαγανάκι με γαρίδες και ούζο, ταξιδεύουν τις γεύσεις και τις αισθήσεις, συνδυάζοντας την υψηλή ποιότητα με value for money.

Μη βιάζεστε, δεν τελειώσαμε! Αντιθέτως τώρα αρχίζει το καλύτερο! Cocktails, φίλοι μου, cocktails!! Δροσερά, παιχνιδιάρικα με συνδυασμούς λικέρ, σιροπιών, χυμών και φρούτων ή «αυστηρά» φτιαγμένα με straight ποτά για όσους προτιμούν τις καθαρές γεύσεις, στο μπαρ της «μαγικής αυλής» του Belle Amie υπό την συνοδεία ξεχωριστών μουσικών από τους resident djs και ατμοσφαιρικών live από επιλεγμένα μουσικά σχήματα! Και όλα αυτά στην καρδιά της Πλατείας Κανάρη, που το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε σωστή… «ριβιέρα!»
Η ωραία ζωή είναι στο Belle Amie. Και δημιουργεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις.
La vie est Belle Amie.

Βelle Amie
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι – Πειραιάς
Τηλ.: 210 4175740
www.belleamie.gr
www.facebook.com/belleamiegr
www.instagram.com/belleamiepiraeus