Μέσα καλοκαιριού και αρχίσατε να οργανώνετε τις διακοπές σας; Και ο αγαπημένος τετράποδος φίλος σας; Αν φέτος δεν θα μπορέσετε να κάνετε παρέα τις διακοπές σας υπάρχουν λύσεις…

Για εσάς που έχετε σκύλο…
Καθώς οι σκύλοι χαρακτηρίζονται ως αρκετά κοινωνικά ζώα, λατρεύουν τις περιπέτειες και τα ταξίδια μαζί μας. Αν πάλι δεν μπορείτε στις φετινές διακοπές σας να τον πάρετε παρέα, σας προτείνουμε κάποιες λύσεις!

Pet sitters:
Απευθυνθείτε σε κάποιο site που θα σας βρει τους καλύτερους pet-sitters για το κατοικίδιο σας.

Pet-friendly ξενοδοχεία:
Αν το πρόβλημα είναι πως δεν δέχονται τον τετράποδο φίλο σας στο ξενοδοχείο που έχετε κλείσει τις διακοπές σας, σας γνωστοποιούμε πως υπάρχουν ξενοδόχοι που υποδέχονται κατοικίδια χωρίς να σας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν site που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να κλείσετε αξιόπιστα pet-friendly διακοπές.

Kennels:
Γνωστά και ως ξενοδοχεία ζώων. Σίγουρα δεν είναι η πιο οικονομική λύση αν την επιλέξετε. Στην περίπτωση όμως που την προτιμήσετε, κάντε μια έρευνα και βρείτε αυτό το οποίο διαθέτει άνετους χώρους και προγράμματα δραστηριοτήτων! Κάντε προσεκτική επιλογή, καθώς η συμβίωση του σκύλου σας με άλλα ζώα σε περιβάλλον όπου δεν θα είστε παρόντες πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και τους κατάλληλους επαγγελματίες. Κάντε κράτηση από τώρα γιατί δεν θα βρείτε αν κάνετε αυτή την επιλογή.

Στο εξοχικό
Μια άλλη λύση είναι να τον πάρετε μαζί σας στο εξοχικό. Πολλοί Έλληνες οι οποίοι έχουν εξοχικό, το προτιμούν για τις διακοπές τους, έτσι και ο σκύλος σας θα σας ακολουθήσει με μεγάλη χαρά. Μην ξεχάσετε να κάνετε σωστή προετοιμασία! Καλό θα είναι να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών σε περιοχές όπου τα φαρμακεία δεν είναι σε ιδανική απόσταση.

Αν πάλι έχετε γάτα τα πράγματα είναι λίγο πιο ζόρικα…
Η γάτα αλλάζει δύσκολα περιβάλλον καθώς είναι πολύ δεμένη με το σπίτι της.
Οι επιλογές λοιπόν είναι είτε να την πάρετε μαζί σας στο εξοχικό, είτε κάποιος να της βάζει φαί και νερό στον χώρο της κάνοντας της παρέα.