Μήπως το καλοκαίρι παραμελείτε τα μαλλιά σας; Μήπως δεν τους δίνεται την πρέπουσα σημασία και φροντίδα με αποτέλεσμα να μην είναι λαμπερά και όμορφα; Εμείς θέλοντας να σας προετοιμάσουμε για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη και Manager του Chic Shock, Μάνο Πολυχρονίδη και μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την φροντίδα των μαλλιών μας. Σας τα παρουσιάζουμε για να έχετε εσείς και τα μαλλιά σας την λάμψη που τους αξίζει φέτος το καλοκαίρι!

ΣΩΣΤΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Κανένα χτένισμα δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θέλετε αν τα μαλλιά σας δεν είναι υγιή! Με λίγα λόγια αν δεν χρησιμοποιήσετε τα σωστά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών σας… το «θαύμα» δεν γίνεται! Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για εκείνα που ταιριάζουν στα δικά σας μαλλιά και μην παραλείπετε να τα χρησιμοποιείτε όπως εκείνος θα σας υποδείξει!

ΠΕΙΤΕ ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΆΚΡΕΣ!

Είναι η αρχή και το τέλος για λαμπερά και υγιή μαλλιά! Κλείστε άμεσα το ραντεβού με τον κομμωτή σας και απομακρύνετε τις κατεστραμμένες άκρες και την ψαλίδα! Φυσικά, μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια του αν έχετε διάθεση και για αλλαγές, μιας και το καλοκαίρι είναι μια εποχή που τις ευνοεί! Tip: Ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών, σε κοντά και σε μακριά, και σε όλα τα πρόσωπα είναι το φιλαριστό, το οποίο δίνει στυλ, δεν απαιτεί καθημερινό styling και επιτρέπει στα μαλλιά να φορμάρονται εύκολα.

ΕΝΥΔΆΤΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Το γνωρίζατε ότι η τρίχα το καλοκαίρι γίνεται πιο ευάλωτη; Αυτό οφείλεται στη ζέστη, τον ήλιο, τα μπάνια, με αποτέλεσμα να χάνει τη φυσική της προστασία, να αδυνατίζει και να ξηραίνεται, με συνέπεια τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ατίθασα. Τα ενυδατικά προϊόντα είναι αυτά που θα σας φέρουν τη λύση! Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν και κρέμες για ξηρά μαλλιά και προτιμήστε ένα conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, για βαθιά ενυδάτωση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μια θρεπτική μάσκα δύο-τρεις φορές την εβδομάδα! TIP: Όπως η επιδερμίδα έχει ανάγκη ενυδάτωσης, το ίδιο χρειάζονται και τα μαλλιά. Μην το ξεχνάτε!

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ…

Κάθε χρόνο φτιάχνετε το τσαντάκι σας με αντιηλιακά προσώπου και σώματος, οι περισσότερες δεν γνωρίζουμε όμως ή αμελούμε το αντιηλιακό μαλλιών! Μάθετε λοιπόν πως είναι εξίσου σημαντική η προστασία των μαλλιών από τον ήλιο, γι’ αυτό μην αμελήσετε τα αντιηλιακά προϊόντα για τα μαλλιά, ώστε να τα διατηρήσετε υγιή και λαμπερά. Θα τα βρείτε σε διάφορες υφές, όπως gel, σπρέι, λάδι, κρέμες, για να επιλέξετε μαζί με τον κομμωτή σας εκείνα που σας ταιριάζουν καλύτερα. Τα φίλτρα προστασίας που περιέχουν, προλαμβάνουν τις φθορές, ενισχύουν τη φυσική άμυνα της τρίχας και την προστατεύουν από την οξειδωτική δράση του ήλιου σαν μια ασπίδα. Αφού λοιπόν, απλώσετε το προϊόν, για να βεβαιωθείτε ότι έχει πάει σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού, χτενίστε τα μαλλιά με μια χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια, ώστε να μη σπάσει η τρίχα.

AFTER THE BEACH…

Τα ειδικά σαμπουάν και προϊόντα για μετά τον ήλιο, χάρη στην ειδική τους σύνθεση, αφαιρούν τα υπολείμματα των αντιηλιακών, καθαρίζουν από το αλάτι και το χλώριο και αναδομούν την ίνα της τρίχας, επαναφέροντας την υγρασία της στα σωστά επίπεδα. Πολλοί, έχουν την εντύπωση πως το αλάτι καταπολεμά την λιπαρότητα, στην πραγματικότητα όμως τα αφυδατώνει, όπως και το χλώριο προκαλεί φθορές στην τρίχα. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με μπόλικο νερό μετά την πισίνα ή το μπάνιο στη θάλασσα.