Της Δήμητρας Βγενά

Αν έχεις επισκεφτεί έστω μία φορά τη Βενετία στη ζωή σου και δεν βρίσκεις έναν λόγο για να επαναλάβεις το ταξίδι αυτό, εμείς σου βρήκαμε σίγουρα έναν καλό λόγο!

Αγαπάς τα ταξίδια, τα βιβλία και ότι σπάνιο και διαφορετικό υπάρχει; Η Βενετία πέρα από την φυσική ομορφιά της, τα κανάλια της και τις πορσελάνες της, κρύβει έναν ακόμη σπάνιο θησαυρό.

Το βιβλιοπωλείο Acqua Alta! Εκεί θα ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης αλλά και αγοράς!


Ακόμη αναρωτιέσαι τον λόγο; Η φυσική τοποθεσία του ασφαλώς, καθώς τείνει να γίνει υποβρύχιο βιβλιοπωλείο αλλά και οι σπάνιες εκδόσεις του!


Στο Acqua Alta μην περιμένεις να διαλέξεις βιβλία από τα καθιερωμένα ράφια αλλά μέσα από τις μπανιέρες που υπάρχουν στο χώρο (!!) αλλά και τη γεμάτη βιβλία γόνδολα που δεσπόζει στο κέντρο του βιβλιοπωλείου!

Στο βιβλιοπωλείο, τα βιβλία φτάνουν μέχρι το ταβάνι ώστε να προστατευτούν από τις γνωστές πλημμύρες της Βενετίας που πραγματοποιούνται κυρίως από το Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.


Σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, κόμικς αλλά και παλιά περιοδικά είναι λίγα από τα “διαμαντάκια” που θα βρεις στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

Ο Luigi Frizzo, ο ιδιοκτήτης του Acqua Alta, είναι τρίτης γενιάς βιβλιοπώλης συνεχίζοντας παράδοση χρόνων. Λατρεύει το μέρος αυτό, όχι μόνο γιατί αποτελεί χώρο άσκησης του μυαλού αλλά έχει και τη δυνατότητα να ψαρεύει τα πρωινά στο πίσω μέρος του βιβλιοπωλείου!