Για όλους εμάς που λατρεύουμε να έχουμε το μπαλκόνι μας καταπράσινο με γλάστρες και λουλούδια αλλά από την άλλη είτε δεν προλαβαίνουμε είτε βαριόμαστε την περιποίησή τους, βρήκαμε τα φυτά που χρειάζονται ελάχιστο πότισμα!

Δίνουν χρώμα και καλό ζεν, χωρίς να χρειαστούν πολύ… ποτίζεν!

Φίκος


Ένα όμορφο φυτό που συνηθίζεται στην Ελλάδα, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Φροντίστε να είναι σε σκιερό μέρος και να μην εκτίθεται απευθείας στον ήλιο, γιατί τα φύλλα του είναι ευαίσθητα. Θα χρειαστεί να τον ποτίζετε 2 φορές την εβδομάδα.

Λεβάντα

Είναι όμορφη, μυρωδάτη και πολύ ανθεκτική στη ζέστη και την ξηρασία. Την άνοιξη και το καλοκαίρι φροντίστε να την ποτίζετε όταν δείτε ότι το χώμα της έχει στεγνώσει. Σημειώστε πως θέλει καλή αποστράγγιση.

Κάκτοι


Χρειάζονται πότισμα μόλις μια φορά την εβδομάδα (ή και λιγότερο) και μια καλή θέση στον ήλιο. Εκτός από τους μεγάλους κάκτους, μπορείτε να δημιουργήσετε συνθέσεις με μικρά κακτάκια σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού,

Νεφρίτης


Σαν όνομα μπορεί να μην σας λέει κάτι, η εικόνα, όμως, θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε ότι έχετε δει τον νεφρίτη σε αρκετά ελληνικά μπαλκόνια. Του αρέσει το ξηρό κλίμα και το πολύ νερό μπορεί να του κάνει κακό, γι’ αυτό, τοποθετήστε το σε γλάστρα με καλή αποστράγγιση.

Γιούκα


Αντέχει στο κρύο και τη ζέστη, δεν κολλάει εύκολα ασθένειες των φυτών και δεν θέλει πολύ νερό. Συγκεκριμένα, με μια φορά την εβδομάδα πότισμα το καλοκαίρι έχετε ξεμπερδέψει.

Αλόη


Σε γενικές γραμμές χρειάζεται νερό όταν το χώμα της είναι στεγνό, ενώ ακόμα κι αν ξεχάσετε να την ποτίσετε, οι αντοχές της είναι πολύ μεγάλες. Ένα σημάδι αφυδάτωσης της είναι το καφέ χρώμα, κάτι που δείχνει ότι θα καθυστερήσει η ανάπτυξή της.

Ζάμια


Έχει πράσινα φύλλα, με φυσική γυαλάδα και είναι από τα πιο κομψά και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Της αρέσει το φως, αλλά είναι εξίσου ανθεκτική στη σκιά, ενώ χρειάζεται νερό μόλις μια φορά τον μήνα.