Νεαρός επιχειρηματίας φτιάχνει καλαμάκια από χόρτα, σαν λύση στο πρόβλημα των πλαστικών. Εκτός από οικολογικά όμως είναι και τροπικά καθώς είναι τυλιγμένα με φύλα μπανανιάς.

Ο νεαρός Βιετναμέζος επιχειρηματίας Tran Minh Tien, ιδρυτής της Ong Hut Co, φιγουράρει στα ΜΜΕ της χώρας του καθώς σκέφτηκε αυτήν την πρωτοποριακή και ταυτόχρονα εύκολη λύση ώστε να εξαλειφθεί η χρήση ενός εκ μεγαλύτερων ρύπων του πλανήτη.
Τα καλαμάκια από χόρτα βγαίνουν σε δύο ποικιλίες – φρέσκα και ξηρά. Για την κατασκευή τους, αρχικά ένα πλένονται και κόβονται σε κομμάτια 20 εκατοστών τα χόρτα που μαζεύτηκαν. Χρησιμοποιώντας ένα σιδερένιο ραβδί, τρυπιέται και καθαρίζεται το εσωτερικό του βλαστού, όπως περιγράφει ο ίδιος ο Tran Minh Tien σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το VnExpress International. Μετά από επαναλαμβανόμενο ξέπλυμα με νερό τα ολόφρεσκα πράσινα καλαμάκια τυλίγονται σε φύλα μπανανιάς και είναι έτοιμα για το σούπερ μάρκετ.


Αν και το να αποφεύγουμε τα καλαμάκια είναι πολύ οικολογικό, πολλοί άνθρωποι βασίζονται στα καλαμάκια ή τα προτιμούν, για διάφορους λόγους. Με αυτά τα δεδομένα, είναι παραπάνω από καλό ότι εναλλακτικές όπως η παραπάνω υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Κάθε χρόνο περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν φυσικά και πολλά καλαμάκια. Σύμφωνα με το The Mind Circle, οι ΗΠΑ από μόνες τους χρησιμοποιούν και πετούν περίπου 500 εκατομμύρια καλαμάκια κάθε μέρα, πράγμα που επηρεάζει τον πλανήτη μας σε μεγάλο βαθμό.

Τα περισσότερα καλαμάκια κατασκευάζονται από αργό πετρέλαιο και δεν είναι βιοδιασπώμενα. Τα ζώα της θάλασσας μπορεί να τα μπερδέψουν με φαγητό και να τα φάνε με αποτέλεσμα τα καλαμάκια να κολλήσουν κάπου μέσα στον οργανισμό τους προκαλώντας τους τραυματισμούς ή και θάνατο.