Τα Σεϊτάν λιμάνια βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Εκεί, λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους. Σε έναν από αυτούς βρίσκεται αυτή η καλά κρυμμένη -και διαβολική- παραλία.


Η τοποθεσία είναι γνωστή με την ονομασία Σεϊτάν Λιμάνια ή παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν. Η λέξη Σεϊτάν είναι τούρκικη, που προφανώς έχει μείνει από την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, και μεταφράζεται ως διαβολικός. Επομένως τα Σεϊτάν Λιμάνια μεταφράζονται ως Διαβολολίμανα.

Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην μεγάλη επικινδυνότητα των ρευμάτων στην περιοχή και το γεγονός ότι ο κολπίσκος βρίσκεται ανάμεσα σε κάθετους και απότομους βράχους αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα πλοία τα παλαιότερα χρόνια.

Η τοποθεσία αναφέρεται και ως Άγιος Ραφαήλ, από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, καθώς και ως Άγιος Σπυρίδωνας από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο.

Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, τα τελευταία μόλις χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός και δημοφιλής προορισμός.