Δωρεάν θερινό cinema στην Αθήνα, σε πάρκα, πλατείες και παραλίες, οι κινηματογραφικές οθόνες στήνονται για άλλη μια χρονιά και μας περιμένουν για ένα μεγάλο δωρεάν καλοκαίρι!

Στο Athens Open Air Film Festival…

Τα τελευταία εννιά χρόνια, σίγουρα θα ξέρεις πως στην Αθήνα στήνονται οι καλύτερες υπαίθριες οθόνες στα ωραιότερα σημεία της πόλης, όπως σε πάρκα, πλατείες και παραλίες. Δείτε τι έχουμε βάλει στην ατζέντα μας για τον μήνα Ιούνη…

Παρασκευή, 07.06.2019 | Πλατεία Αβησσυνίας
Γυμνός (Naked) του Μάικ Λι

Τετάρτη, 19.06.2019 | Ακαδημία Πλάτωνος
Τα Κόκκινα Παπούτσια (The Red Shoes) των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ

Πέμπτη 27.06.2019 | Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή
Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας (The Discreet Charm Of The Bourgeoisie) του Λουίς Μπουνιουέλ

Σάββατο 29.06.2019 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας (Nέα τοποθεσία)
Επικίνδυνες Σχέσεις (Dangerous Liaisons) του Στίβεν Φρίαρς

Στον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Στον υπέροχο κήπο της Γαλλικής Σχολής, στο 6 της οδού Διδότου στο Κολωνάκι, βλέπουμε και φέτος το καλοκαίρι γαλλικές ταινίες που έγραψαν Ιστορία. Οι προβολές περιλαμβάνουν τις Αμαρτωλές Σχέσεις του François Truffaut στις 11/6, το Conte d’été του Éric Rohmer στις 16/7, και το Madame de… του Max Ophüls στις 4/9.

Στο ΚΠΙΣΝ

Οι αγαπημένες μας δωρεάν προβολές του Park your Cinema ξεκίνησαν τον Μάιο στο ωραιότερο πάρκο της Αθήνας. Θα κάνουν ένα διάλειμμα, λόγω του Summer Nostos Festival, και θα επανέλθουν δριμύτερες από τις αρχές Ιουλίου.

Στο Χυτήριο

Πιστό στο ραντεβού του και αυτό το καλοκαίρι, το Χυτήριο προβάλει παλιές αγαπημένες ταινίες στην πανέμορφη αυλή του στην Ιερά Οδό, με ελεύθερη είσοδο. Αυτή την εβδομάδα είδαμε την Καζαμπλάνκα και το 1984.

Στο Μετς

Ένα… αλλιώτικο θερινό σινεμά στον πεζόδρομο της Χαρβούρη 2 στήνει η κινηματογραφική λέσχη του Αρδηττού την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21.00 για να προβάλει την ταινία του Νίκου Κορνήλιου «11 συναντήσεις με τον πατέρα μου» στο πλαίσιο της τριήμερης Καλοκαιρινής Γιορτής στο Μετς.