Σε άνεργους και εργαζομένους ο ΟΑΕΔ θα δώσει επιταγές για την αγορά βιβλίων αλλά και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις!

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις δικαιούσαι αν είσαι άνεργος με τουλάχιστον 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή εγγεγραμμένος για 4 μήνες στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, η χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων θα ξεκινήσει άμεσα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Εκτός των ανέργων, δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και βιβλία δικαιούνται επίσης οι εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης και οι μητέρες σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κατά το 2018.

Η διάθεση των επιταγών για την αγορά βιβλίων σε 150.000 δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019. Τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων θα διατεθούν σε 200.000 δικαιούχους και θα ισχύουν για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2019-2020.

Για τον καθορισμό του τρόπου μοριοδότησης, θα εκδοθεί πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα των δικαιούχων.