Εδώ και λίγες μέρες το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στεγάζεται στο κτήριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης στην προβλήτα Α’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Η παραχώρηση του χώρου από τον δήμο στο ΑΠΘ έγινε και επίσημα σε ειδική εκδήλωση στον χώρο του μουσείου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, ομότιμος καθηγητής Σπυρίδων Παυλίδης, μετά την παραχώρηση κτηρίων στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού στον δήμο Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να δοθεί το κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης στο ΑΠΘ για να λειτουργήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Στον κ. Μπουτάρη, τον κ. Μήτκα και την αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου δόθηκαν τιμητικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η παραχώρηση του κτηρίου στο ΑΠΘ ήταν ένα ελάχιστο πρώτο βήμα για τη δημιουργία σύγχρονου μουσείου φυσικής ιστορίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι μοναδικές συλλογές φυσικής ιστορίας (χλωρίδα, πανίδα, απολιθώματα, ορυκτά, περιβάλλον) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα εκτεθούν σταδιακά συγκεντρωμένες στον νέο τους χώρο και θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την ανάπτυξη ενός μεγάλου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο μέλλον.