Στο αεροδρόμιο της Σκωτίας, χρησιμοποιούν σκύλους θεραπείας με σκοπό την χαλάρωση επιβατών που φοβούνται την πτήση με τα αεροπλάνα.

Η ομάδα των σκύλων θεραπείας εργάζεται σε βάρδιες δύο ωρών και αποτελείται από 14 διαφορετικές ράτσες, που παρέχονται από την Canine Concern Scotland Trust, έναν φορέα ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα σκυλιά θεραπείας και τους εθελοντές τους σε όλη τη χώρα για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Τα ζώα θα κινούνται ανάμεσα στους επιβάτες κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων του αεροδρομίου, αρχικά σε εβδομαδιαία βάση.
Τα σκυλιά θεραπείας υφίστανται αυστηρή εκπαίδευση και αξιολόγηση για να εργαστούν σε ποικίλα περιβάλλοντα: μπορούν να παραμείνουν ήρεμα, να μην αντιδρούν σε δυνατούς θορύβους, γαυγίσματα ή να τρέχουν και να πηδούν και ήδη επισκέπτονταν γηροκομεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ακόμη και φυλακές, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη τακτική ομάδα που θα βρίσκεται σε αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα πρόσωπα των ανθρώπων φωτίζουν όταν βγαίνουν από την πόρτα εξόδου.


Ξέρατε ότι…
Η πράξη και μόνο του χαϊδέματος ενός σκύλου μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει τον κτύπο της καρδιάς και απελευθερώνει ενδορφίνες.
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι που ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου του Αμπερντίν ζητούν βοήθεια από το προσωπικό κάθε χρόνο, αλλά υπάρχουν και πολλοί ακόμη που έχουν ειδικές ανάγκες όπως φοβίες για τα αεροπλάνα, μία κρυμμένη αναπηρία, πρόσθετες ανάγκες ψυχολογικής υποστήριξης, αυτισμό ή άνοια.
Πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονο άγχος σε κάποιο βαθμό για την πτήση τους και θέλαμε να δώσουμε στους ανθρώπους τις ίδιες δυνατότητες να ταξιδέψουν.” υποστηρίζει η ομάδα που διαχειρίζεται τους σκύλους θεραπείας.