Όλοι μας έχουμε υπάρξει παιδιά και μερικοί από εμάς, μάλλον αρκετά δύσκολα παιδιά, αφού τα θέλαμε όλα, δεν είχαμε υπομονή και χαλούσαμε τον κόσμο αν δε γινόταν το χατήρι μας. Κάπως έτσι έχουμε “μεταδώσει” αυτά τα εξαιρετικά ταλέντα και στα δικά μας παιδιά, είτε ως γονείς, είτε ως θείοι/θείες, είτε ως νονοί. Ως μεγάλοι πλέον θέλουμε να καλομαθαίνουμε τα μικρά παιδιά με όποιο τρόπο μπορούμε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, έστω και το παραμικρό κλάμα του μικρού παιδιού μας κάνει να λυγίζουμε. Οι περισσότεροι μάλιστα από εμάς έχουμε στόχο τα μικρά παιδιά που μας περιβάλλουν να ντύνονται με την τελευταία λέξης της μόδας, ασχολούνται με ποικίλες δραστηριότητες και φυσικά να παιρνούν παραγωγικά το χρόνο τους.

Στο άρθρο που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε όλες τις προτάσεις για την εξωτερική εμφάνιση των μικρών μας φίλων, καθώς και ιδέες για τη διασκέδασή τους! Πάρτε χαρτί και μολύβι.

Παιδική Μόδα

  1. Ευφραιμίδης. Ποιος μικρός μπόμπιρας δε θέλει να φοράει τα πιο μοδάτα ρούχα για να πηγαίνει στο σχολείο και να κάνει φιγούρα στους φίλους τους; Ποιο παιδί δε θέλει να ντύνεται ίδια με τη μαμά ή το μπαμπά; Επειδή λοιπόν, πλέον τα μικρά παιδιά έχουν πλήρη αντίληψη της μόδας, το κατάστημα ρούχων Ευφραιμίδης, με 33 ολόκληρα χρόνια εμπειρίας στο χώρο του παιδικού ρούχου έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους μικρούς μας φίλους. Μπορείτε να επιλέξετε ρούχα που μπορεί να φορέσει το παιδί, όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και σε όλες τις περιστάσεις, με γνώμονα πάντα το στυλ αλλά και την άποψη του ίδιου του παιδιού. Και όλα φυσικά, σε τεράστια ποικιλία καλύπτοντας όλα τα γούστα! (Π. Φύσσα 115, Κερατσίνι. Τ: 210 40 14 235 FB: Παιδικά Ρούχα – Εφραιμίδης Instagram: paidiko_rouxo_efremidis)

    www.efremidis.gr

     

  2. Κοκορίκο Shoes. Το Κοκορίκο Shoes αναζητά τις ρίζες του πίσω στο 1981, όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το κατάστημα από τη γιαγιά του σημερινού του ιδιοκτήτη. Μέσα στο πολυετές αυτό διάστημα που μεσολάβησε από τη μέρα που υποδέχτηκε τον πρώτο του πελάτη, έως και σήμερα, η εξέλιξή του υπήρξε ραγδαία. Με γνώμονα το σύγχρονο μα και ποιοτικό υπόδημα, την άψογη εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό βέβαια, με τις απαιτούμενες για τις εποχές που διανύουμε, προσιτές τιμές, οι μικροί μας φίλοι μετά από άπειρες δοκιμές παπουτσιών θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει και αρέσει, να είστε σίγουροι. (Αντωνίου Θεοχάρη 55, Καλλίπολη, Πειραιάς. T: 210 4521333 Facebook: Κοκορίκο Shoes Instagram: kokorikoshoes)www.kokorikoshoes.gr

Δραστηριότητες για παιδιά

  1. Wonderland στον Πειραιά. Με σήμα το χαρούμενο λαγουδάκι, που μας δείχνει το δρόμο για τη “λαγότρυπα” της χαράς, της έκφρασης, της αγάπης για τη φύση (πρέπει οπωσδήποτε να δεις του θαυματούς κάθετους κήπους) και της απόλαυσης του ποιοτικού φαγητού, τα παιδιά θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και οι ενήλικες θα βρούμε τη Wonderland που ψάχνουμε σην καθημερινότητά μας. (Ακτή Δηλαβέρη 5, Μικρολίμανο, Τ: 2104101800 – 2104100770, email: party@wonderland-peiraias.gr, F/B: wonderland.peiraias, Instagram: wonderland.food.and.play) www.wonderland-peiraias.gr
  2. Ονειροχώρα του Πειραιά. Η Ονειροχώρα προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους σε ένα χώρο δυο επιπέδων. Διαφέρει από τους κλασικούς παιδότοπους αφού στο πρώτο επίπεδο υπάρχει μία μεγάλη παιχνιδοκατασκευή με μπασκέτα, αναρρίχηση, κούνια τσουλήθρα, τραμπολίνο και baby park. Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια, lego, playmobil, puzzle, ποδοσφαιράκι, ping pong, playstation, παραμύθια. Αυτό που την ξεχωρίζει από τους άλλους παιδότοπους, είναι το στοιχείο της διάδρασης. Για τους γονείς, η Ονειροχώρα με την ονειρική της θέα στο Σαρωνικό κόλπο, προσφέρει στο χώρο της καφετέριάς της, χαλάρωση και ηρεμία! (Ήβης 14, Πειραιάς. Τ:2111113289, F: Ονειροχώρα του Πειραιά)
  3. Jaguar, Σχολή Taekwondo. Οι πολεμικές τέχνες ασκούν μία περίεργη έλξη και γοητεία στις μικρές ηλικίες. Πρώτα από όλα, το Tae Kwon Do έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη συμπεριφορά του αθλητή μη βίαιη, να αναπτύξει μια θετική προοπτική και μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Εκτός αυτού τα νέα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να αθλούνται αφού μέσω της ενασχόλησης τους με τις πολεμικές τέχνες, αποφεύγουν τις εξαρτήσεις, χάνουν βάρος, αποκτούν αυτοπεποίθηση και συνάμα γυμνάζουν το πνεύμα τους.(Δεμερτζή 62 & Ηπείρου 2Α, Κερατσίνι. Τ: 2104321191 FB: Taekwondo Jaguar)
    www.taekwondo-jaguar.gr
  4. Ελευθερία Λόγου, Κέντρο Λογοθεραπείας.  Το κέντρο λογοθεραπείας, «Ελευθερία Λόγου» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 και έκτοτε δεσμεύτηκε να είναι δίπλα στα παιδιά. Πιστεύοντας στο παιδί και στις δυνατότητες του η ιδιοκτήτρια, Ελευθερία Γεννούζη, αποφάσισε να φτιάξει αυτό το κέντρο λογοθεραπείας πλαισιωμένο από μία ομάδα εξειδικευμένων ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών ενώ υπάρχει συνεργασία με παιδοψυχίατρο για τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Είναι δυνατή η εκμάθηση αγγλικών μέσω θεατρικού παιχνιδιού ενώ προσφέρονται και προγράμματα για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Πλέον τα παιδιά μπορούν μετά το σχολείο τους να μελετούν στο χώρο υπό την επίβλεψη καταρτισμένων εκπαιδευτικών ενώ το κέντρο αναλαμβάνει τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι τους. (Κλεισόβης 54, Καλλίπολη- Άγιος Νείλος, Τ: 2104537820 F/B: ελευθερία λόγου)
  5. Σώμα και Φως. Το Σώμα και Φως έρχεται να δώσει μία διαφορετική εκδοχή της γυμναστικής, που θα κάνει ακόμα και τον πιο τεμπέλη να σηκωθεί από τον καναπέ του. Πρώτα απ’όλα μας παρακινεί να αντιμετωπίσουμε το σώμα μας ως σύμμαχο που οφείλουμε να τον προστατεύουμε και όχι να τον πολεμάμε. Πλέον έχει φροντίσει στο πρόγραμμά του να εισάγει δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίες θα διδάξουν στα παιδιά την έννοια «σεβασμός στον εαυτό μας». Κάθε Σάββατο τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν και να συμμετάσχουν στις ακόλουθες δραστηριότητες:
    • Μουσικοκινητικό εργαστήρι για ηλικίες 4-6 ετών.
    • Θεατρική έκφραση και δραματουργία για ηλικίες 6-9 ετών.
    • Aerial Yoga for kids για ηλικίες 9-13 ετών.

    Υ.Γ. Για τις μαμάδες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους πραγματοποιούνται μαθήματα Pilates τις ώρες που διεξάγονται οι άνωθεν δραστηριότες!

    (Ακτή Μουτσοπούλου 37, Πειραιάς, Τ: Τ:2104297888, FB: Σώμα & Φως) www.phws.eu