Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους.

11/12

Classic Christmas

Συναυλία  – Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 12.00 πμ

Η Μικτή και Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» παρουσιάζουν στη φετινή χριστουγεννιάτικη συναυλία τους, δύο έργα του κλασικού χορωδιακού ρεπερτορίου.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί Missa no 17 – J.M. Haydn, μια λειτουργία της κλασικής περιόδου γραμμένη από τον φημισμένο για τις χορωδιακές δημιουργίες του συνθέτη. Την Μικτή Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» συνοδεύουν:

Βιολί: Γεώργιος Χάλαρης, Βιολί: Σορένα Καλογεροπούλου, Βιολοντσέλο: Αλέξανδρος Xαραλάμπους,
Πιάνο: Μαριάννα Σπυράκου, Μαέστρος: Μαρία Μιχαλοπούλου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί από τη Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» η σύνθεση του 20ού αιώνα A Ceremony of Carol’s – B.Britten, με ανάλογα τεχνότροπα αρμονικά στοιχεία.

18-25-26-30/12 –2/1

Ντο-ντο  – Ομάδα Βίδα 

Βρεφική παράσταση  (Από 12 μηνών έως 3 ετών)

Φουαγιέ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :  18/12 στις 11.00 πμ – 25/12 στις 17.30 – 26/12 στις 11.00πμ -30/12 στις 17.30 –2/1 στις 17.30

Ο μικρός ήρωάς μας κοιμάται κάθε βράδυ ήσυχος. Ένα βράδυ όμως δεν βρίσκει τον ΝτοΝτό του. Και τώρα; Πώς θα κοιμηθεί; Το δωμάτιό του  γίνεται ένας ολόκληρος κόσμος που τον καλεί για εξερεύνηση. Ήχοι, χρώματα, σχήματα εξάπτουν τη φαντασία και όλες τις αισθήσεις μας. Οι μικροί μας θεατές θα απολαύσουν μια διαδραστική εμπειρία, όλο εκπλήξεις.

Κείμενο – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα

Ερμηνεία: Θανάσης Βοϊδίλος

18-30/12

Η γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά

Χριστουγεννιάτικά Παραμύθια – επισκέψεις σε ιδρύματα

Η ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» επισκέπτεται ιδρύματα της πόλης και μας ταξιδεύει με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Διασκευή – προσαρμογή κειμένων: ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει»
Αφήγηση: Άνθη Ευσταθοπούλου – Ταξιάρχης Μπεληγιάννης

18/12

Rosarte

Δυο συναυλίες –  Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης 11:00  και 13:00

Κάλαντα, ευχές και τραγούδια επιλεγμένα από όλο τον κόσμο, με τη μοναδική παιδική χορωδία Rosarte, σας υπόσχονται να γεμίσουν την καρδιά σας με αγάπη και ευτυχία από την παιδική χορωδία.
Μαέστρος: Ρόζυ Μαστροσάββα

20/12

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πειραιά

Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά

Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης:   20:00

Η συναυλία θα ανοίξει με την παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου, υπό την διδασκαλία της Σταυρούλας Καμακάρη και της Μαρίας Σπανού, που θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Θα ακολουθήσουν σπουδαστές τραγουδιού με εμβληματικά αποσπάσματα από το λυρικό ρεπερτόριο και το μιούζικαλ, ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, που θα παρουσιάσει διασκευές και συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου.

Στο δεύτερο μέρος η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη – Σέργιου Μαγιάτη θα συμπράξει με τον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα σε χριστουγεννιάτικες κλασσικές και jazz μελωδίες.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιωάννης Σέργιος Μαγιάτης, Βασίλης Μαστοράκης.

26,27, 29 και 30 Δεκεμβρίου

«Ο Πέτρος και ο Λύκος»

και η

«Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον»

Μουσικά Παραμύθια με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Ημέρες και ώρες  παραστάσεων:  26 Δεκεμβρίου: 12.00 και 15.00 – 27 Δεκεμβρίου: 17.00 –  29 Δεκεμβρίου: 17.00 – 30 Δεκεμβρίου: 12.00 – 15.00

Αφήγηση   Δημήτρης Λάλος – Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Το κλασικό έργο Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον του Χέρμπερτ Τσάπελ παρουσιάζονται με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

10/01

Gala Όπερας 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 20:30

Μερικές από τις ωραιότερες άριες και ντουέτα από τις δημοφιλέστερες όπερες διάσημων συνθετών θα ερμηνευτούν στο Gala όπερας της ΚΟΑ.