Μια ευχάριστη είδηση που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι για τη νέα γενιά είναι η πρωτοβουλία αλληλεγγύης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού! Οι μαθητές, προχώρησαν σε μια συγκινητική χειρονομία, θέλοντας να σταθούν στο πλευρό όσων συμμαθητών τους αδυνατούν να συμμετάσχουν στην υποχρεωτική τηλεκπαίδευση καθώς δεν διαθέτουν laptop, υπολογιστή ή tablet.

Μια πράξη αλληλεγγύης από μαθητές προς τους συμμαθητές τους
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του documentonews.gr, το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού ζήτησε την άδεια από την διευθύντρια του ώστε να εντοπίσει πόσοι συμμαθητές τους δεν μπορούν να έχουν για οικονομικούς λόγους τεχνικό εξοπλισμό ωστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους .

Οι μαθητές του 15μελούς μιλώντας με τους συμμαθητές τους διαπίστωσαν ότι 16 συμμαθητές τους είναι αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να στερούνται το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Όπως χαρακτηριστικά είπαν τα μέλη του 15μελους στη διευθύντρια του σχολείου τους «Σίγουρα κυρία είναι περισσότερα παιδιά γιατί κάποιοι ντράπηκαν να μας πουν ότι δεν έχουν».

Ήδη οι μαθητές οργανώνονται για να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην προμήθεια των φορητών συσκευών και εν συνεχεία διανομή τους στους συμμαθητές τους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να μην τίθεται ζήτημα αποκλεισμού τους από την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Πέρυσι το προηγούμενο 15μελές είχε προσφέρει με τα λεφτά που είχε μαζέψει από εκδηλώσεις ένα laptop στο σχολείο» λέει η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Ιγγλέση.

Όπως εξηγεί η ίδια στο documentonews.gr «έχουμε περίπου 30 μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το κινητό των γονιών τους. Επτά ώρες σε ένα κινητό».

Μπράβο στους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού που δίνουν το καλό παράδειγμα με την σκέψη τους να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό των συμμαθητών τους που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια.

Τέτοιες πρωτοβουλίες μας κάνουν να νιώθουμε πως οι αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς δεν έχουν χαθεί! Ίσως να υπάρχει ελπίδα…