Συνέντευξη στη Δήμητρα Βγενά

Μένει στον Πειραιά αλλά κατάγεται από την Αίγινα, στα 18α γενέθλια της βρέθηκε πάνω σε σκηνή της Αστόριας στην Αμερική. Το 2003 έκανε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, το 2004 της έκανε πλάκα ο… θεός και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησε μια ανοδική επαγγελματική πορεία, ένας γάμος, μια εμφάνιση στο Your Face Sounds Familiar –που ακόμη συζητιέται- και φέτος το καλοκαίρι μας ξαναξεσηκώνει όλους, παρέα με τον Στέλιο Λεγάκη και τους Prestige The Band στο Κρεμλίνο. Η Χρύσπα πιο όμορφη και πιο ώριμη από ποτέ μας περιμένει για ένα δυνατό καλοκαίρι, και όχι μόνο…

Έχω διαβάσει πως η πρώτη σου εμφάνιση ήταν στην Αστόρια της Αμερικής. Ισχύει; Αν ναι πως προέκυψε;

Ισχύει κατά το ήμισι… Ήταν η πρώτη μου «επαγγελματική» εμφάνιση, το βάπτισμα του πυρός ήταν επί σκηνής στην Αίγινα στα πλαίσια μιας συναυλίας της Σοφίας Βόσσου, όπου για πρώτη φορά τραγούδησα μόνη μου μπροστά σε κοινό. Στη συνέχεια μέσω της Σοφίας έγινε και η επαφή για την Αμερική.

Πως ήταν η εμπειρία, και ρωτάω γιατί ήταν η πρώτη σου εμφάνιση επαγγελματική και μάλιστα στην Αμερική…

Ήταν μια σημαντική εμπειρία και ειδικά σε αυτή την ηλικία, το ενδιαφέρον ήταν πως το ταξίδι συνέπεσε με τη μέρα των γενεθλίων μου γεγονός που σηματοδότησε και μεταφορικά την ενηλικίωση μου. Η Νέα Υόρκη και ο τρόπος που ξαφνικά βρέθηκα σε μια σκηνή του εξωτερικού με έκανε να καταλάβω πως πρέπει να δουλεύει ένας επαγγελματίας.

Το τραγούδι πως ήρθε στη ζωή σου; Ήσουν από τα κοριτσάκια που κρατούσαν μια βούρτσα και τραγουδούσαν μπροστά στον καθρέφτη;

Μπροστά στον καθρέφτη ήμουν μόνο με τις πουέντ, η μόνη μου επαφή με το τραγούδι ήταν στις σχολικές γιορτές όπου λόγω μουσικών γνώσεων αναλάμβανα όλη την οργάνωση τους.

Η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά πότε ήρθε; Θυμάσαι;

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο «Τώρα» και το 2004 ήρθε η συνεργασία μου με τη Minos και το «Μου κάνει πλάκα ο θεός».

Πόσο δύσκολο ήταν μετά να ξεφύγεις από τη συνθήκη της δισκογραφίας σου και να σε γνωρίσει ο κόσμος μέσα και από άλλα ρεπερτόρια;

Στόχος μου δεν ήταν να ξεφύγω αλλά να διευρύνω τους μουσικούς μου ορίζοντες και εκεί ήρθε η συνεργασία με τη Ρεβέκκα Ρούσση και το Στέφανο Κορκολή. Έτσι προέκυψε ο δίσκος «Μέχρι Εδώ», κάτι για το οποίο είμαι χαρούμενη και περήφανη μέχρι σήμερα.

Όπως έχεις αναφέρει σε συνέντευξη σου, κάποια στιγμή είχες την ανάγκη να δημιουργήσεις μια μπάντα – μια μουσική οικογένεια όπως την λες- μίλησε μας λίγο γι’αυτό. Τι κάνετε, τι ρεπερτόριο έχετε;

Σαν καλλιτέχνης στόχος μου είναι να δίνω νέα πράγματα και προτάσεις στο κοινό και να βάζω νέους στόχους. Έτσι και έκανα επισφραγίζοντας μια δυναμική παρουσία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με τα live μου. Σαν επιστέγασμα αυτών των χρόνων δουλειάς -τόσο δικής μου όσο και των συνεργατών μου- ήταν μια μόνιμη βάση αυτού του project που πλέον έχει βρει το δρόμο του στο νέο μας χώρο του kremlino.

Η συμμετοχή σου στο Your Face sounds familiar σχολιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Εσένα τι ανάμνηση σου έχει αφήσει και τι κέρδισες μέσα από αυτό το show;

Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία που και για μένα ήταν ένας τρόπος να εκφραστώ και σε είδη που μέχρι σήμερα -για το ευρύ κοινό τουλάχιστον- δεν είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω, όπως το μιούζικαλ και ο ρόλος της Mary poppins που μέχρι σήμερα απολαμβάνω, στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω πως ευχαριστώ ιδιαίτερα την ομάδα της εκπομπής και του Αnt1 για τις ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε μαζί.

Φέτος τον Μάρτη θα ξεκινούσες στο Κρεμλίνο τα live αλλά σας πρόλαβε η… καραντίνα. Αλήθεια πως το βίωσες εσύ αυτό;

Η καραντίνα ήταν μια πρωτόγνωρη συγκυρία για όλους μας και ιδιαίτερα για μας τους καλλιτέχνες που κάθε σεζόν βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις για νέα πράγματα αρκετά συχνά, όμως η συγκυρία αυτή πέρασε και τώρα με ακόμα περισσότερη διάθεση είμαστε εδώ για να σας ξεσηκώσουμε.

Έμεινες Αθήνα ή πήγες στην Αίγινα;

Έμεινα στη βάση μου, στο σπίτι μου στον Πειραιά και οργάνωνα τα μελλοντικά μου σχέδια.

Πως ήταν η εμπειρία να μένεις στο σπίτι; Αρχικά είσαι σπιτόγατος ή σ αρέσει πιο πολύ το έξω;

Είμαι σπιτόγατα, ναι! Όποτε για μένα δεν ήταν καταπίεση η συγκεκριμένη συγκυρία, άλλωστε ο χώρος μου είναι το ησυχαστήριο μου και το ορμητήριο μου για νέες ιδέες και νέα πλάνα, όποτε είχα το χρόνο να μελετήσω πιάνο -που τόσο αγαπώ- να δω ταινίες και να δουλέψω περισσότερο το πρόγραμμα που θα δείτε στο Κρεμλίνο.

Πως πέρναγες τις μέρες σου; Ανακάλυψες νέα σου ταλέντα; Βαρέθηκες ή το απόλαυσες;

Όπως σας είπα, το απόλαυσα! Άλλωστε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είχα καιρό να ευχαριστηθώ το σπίτι μου και έτσι οι μέρες πέρναγαν αυθόρμητα χωρίς μεν πρόγραμμα αλλά με πράγματα που μου άρεσαν να κάνω και είχα αμελήσει.

Στον κλάδο σας η κατάσταση είναι δύσκολη ακόμη και μετά το πέρας της καραντίνας. Είναι αυτό κάτι που σε αγχώνει ή σε γεμίζει ανασφάλεια;

Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλο τον κόσμο, όμως με αισιοδοξία και θετική διάθεση ατενίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παρ΄ όλα αυτά εσύ ξεκινάς εμφανίσεις στο Κρεμλίνο παρέα με τον Στέλιο Λεγάκη και τους Prestige The Band. Πως νιώθεις;

Πιο χαρούμενη παρά ποτέ, γεμάτη ενέργεια και διάθεση να περάσουμε όλοι καλά και να αφήσουμε έστω και για λίγες ώρες πίσω όσα μας απασχολούν! Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα με όλη την ομάδα, τη μουσική επιμέλεια του οποίου έχει ο Μπάμπης Μαραγκός, τη σκηνοθεσία του η Μαρία Χατζηγιάννη, που είμαστε σίγουροι πως θα σας ξεσηκώσει. Πότε ξεκινάτε και για πόσο διάστημα θα μπορεί ο κόσμος να σας απολαύσουμε; Ξεκινάμε στις 19 Ιουνίου. Η συνεργασία μας με το Στέλιο Λεγάκη και τους Prestige είναι ένα πάρτυ! Ένα πάρτυ που στόχο έχει να διασκεδάσει και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και στον πιο απαιτητικό θεατή.

Όι συνθήκες στον χώρο του μαγαζιού είναι πολύ διαφορετικές; Εννοώ τις αποστάσεις των τραπεζιών, τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να παρθούν. Είναι πολύ αυστηρά;

Τα μέτρα είναι όλα σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί και ακολουθούνται κατά γράμμα για την ασφάλεια όλων.

Από Σεπτέμβρη έχεις προγραμματίσει κάτι, πιστεύεις πως θα είναι δύσκολος ο χειμώνας που θα έρθει;

Ο χειμώνας θα με βρει και πάλι στο Κρεμλίνο.

Τον ελεύθερο χρόνο σου τι προτιμάς να κάνεις;

Ο ελεύθερος χρόνος είναι αφιερωμένος στον άντρα μου και στον εαυτό μου, είναι μικρές στιγμές ανάπαυλας που κάθε φορά τις οργανώνουμε και διαφορετικά, – βόλτες, φίλοι, οικογένεια, ταξίδια ατελείωτες συζητήσεις για νέα σχέδια!

Τα ταξίδια σου αρέσουν; Τα αποζητάς;

Τα ταξίδια είναι πηγή έμπνευσης, είναι τρόπος αποφόρτισης από την πραγματικότητα και δημιουργία στιγμών, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό… τα ταξίδια είναι το καλύτερο μου!

Θα έπαιρνες ποτέ την απόφαση να έφευγες μόνιμα για το εξωτερικό αν τα πράγματα ζόριζαν εδώ;

Το να «φεύγω» όταν τα πράγματα ζορίζουν ή το να «αποφεύγω» καταστάσεις δεν είναι μέρος του χαρακτήρα μου! Μένω και επιμένω Ελλάδα! Η Αίγινα είναι ο τόπος που γεννήθηκες και μεγάλωσες, τι αναμνήσεις έχεις από τα παιδικά σου χρόνια; Τις καλύτερες! Το νησί είναι χαραγμένο στην ψυχή μου και συνυφασμένο με τις καλύτερες αναμνήσεις μου σαν παιδί, τα παιχνίδια στη θάλασσα με την αδελφή μου, οι βόλτες με τα ποδήλατα και η μυρωδιά του νωπού φυστικιού από τα γύρω φρεσκοποτισμένα χωράφια, τα ηλιοβασιλέματα με φίλους στην Πέρδικα….είναι μόνο λίγες εικόνες που μπορώ να σας μεταφέρω!

Αν έκανες ένα rewind στη ζωή σου σε ποια στιγμή θα σταμάταγες;

Στο rewind μου θα σταθώ στα πρώτα Χριστούγεννα στην Αίγινα, ως παιδί με όλη την οικογένεια κ τους αγαπημένους μας στο σπίτι.

Την επισκέπτεσαι συχνά;

Ναι όσο μπορώ συχνότερα, καθώς επισκέπτομαι εκεί την οικογένεια μου.

Για το μέλλον τι ονειρεύεσαι; Τι θα ήθελες να πετύχεις;

Ξεκινάμε με βάση το ότι ονειρεύομαι και εύχομαι πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς και δημιουργικοί, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για να έρθουν νέες συνεργασίες και μουσικές που θα με εμπνέουν και θα στηρίξω με αγάπη και σθένος.