Για τους περισσότερους ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο αλλά μπορεί για κάποιους να είναι αφόρητο και κουραστικό.

Και η κούραση και η ατονία που αισθανόμαστε όλη την υπόλοιπη ημέρα, μπορεί να οφείλεται σε δικά μας λάθη. Όπως τα 3 παρακάτω:

Πίνετε καφέ μόλις ξυπνήσετε

Το σώμα, σύμφωνα με έρευνες, εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα κορτιζόλης (ορμόνη που είναι υπαίτια για το άγχος) μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Αν εκείνη την ώρα πιούμε καφέ, η επίδραση της καφεΐνης επιβραδύνεται και νιώθουμε κουρασμένοι. Οπότε πάρτε πρώτα ένα καλό πρωινό και πιείτε τον καφέ σας μετά τις 9.30.

Ντύνεστε στο σκοτάδι

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αντέχουν το φως όταν ξυπνούν και προτιμούν να ντύνονται στο σκοτάδι. Όμως όπως εξηγεί η Dr. Natalie Dautovich, από το Εθνικό Κέντρο Ύπνου της Αμερικής, πρόκειται για μια άκρως κακή συνήθεια που δεν βοηθά το σώμα μας να συνειδητοποιήσει πως έχει φτάσει η μέρα και το βάζει σε μια συνθήκη να νομίζει πως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ύπνου.

Snooze ή αλλιώς επαναλαμβανόμενη αφύπνιση

Μπορεί η ώρα που βάζετε το ξυπνητήρι να είναι συγκεκριμένη, αλλά πλέον υπάρχει και η επαναλαμβανόμενη αφύπνιση. Την οποία τιμούν πολύ, πατώντας την επανειλημμένα. Ο λίγος ύπνος που νομίζετε ότι κερδίζετε έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που προσδοκάτε. Γιατί αν στο ενδιάμεσο προλαβαίνετε να κοιμηθείτε, η εναλλαγή ύπνος- ξύπνημα, θα κουράσει περισσότερο τον οργανισμό σας.