Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Όπως αναφέρεται, ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών υπέστη καρδιακό επεισόδιo.

Τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι όπου διέμενε στην περιοχή Τίγκρε, μετά την επέμβαση που έκανε πρόσφατα στο κεφάλι, λίγες μέρες μετά τα 60α του γενέθλια.

Ο γιατρός του ποδοσφαιρικού θρύλου, Λεοπόλντο Λούκ, είχε εμφανιστεί αισιόδοξος, λέγοντας: «Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση. Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι».

Ο 60χρονος άσσος νοσηλευόταν σε κλινική της Λα Πλάτα με προβλήματα αναιμίας, άγχους και κατάθλιψης και, ενώ η κατάσταση του έδειχνε να βελτιώνεται, ήρθαν τα αποτελέσματα της αξονικής, που τον οδήγησαν στο χειρουργείο.

Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε. Δυστυχώς, χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η καρδιά του Ντιεγκίτο δεν άντεξε άλλο και τον πρόδωσε.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, το θρυλικό 10ρι της Αργεντινής, μας άφησε σε ηλικία 60 ετών.

Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη από διάφορα προβλήματα υγείας και καταχρήσεις και φαίνεται πως ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν Θεός από εκατομμύρια φίλους το ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματαένα Κύπελλο και το UEFA.