Το θαυματουργό δάκρυ της Χίου εκτός από νοστιμιά στα γλυκά μας, αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο. Πολλά τα οφέλη της τόσο για το στομάχι όσο και για δερματικές φλεγμονές. Ας δούμε ποια άλλα οφέλη μπορεί να μας χαρίσει!

Η μαστίχα Χίου λοιπόν έχει:
Αντιμικροβιακές ιδιότητες
Το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου, φαίνεται ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι σε βακτήρια καθώς και σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

Χαρίζει “δροσερή” αναπνοή
Ερευνητικά δεδομένα έχουν επιβεβαιώσει τη συμβολή που έχει αυτό το “μαγικό” δάκρυ στην πρόληψη της τερηδόνας και των περιοδοντικών παθήσεων καθώς και στην αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

Παλεύει τη γήρανση
Εκτός από τη χρήση της στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική κυρίως για το άρωμα ή τη γεύση που δίνει, σε πρόσφατες προσπάθειες και στην Ελλάδα, η μαστίχα έχει χρησιμοποιηθεί πετυχημένα και στην κοσμετολογία, εξαιτίας του ότι κάποιες από τις ουσίες της έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Βοηθάει τη σεξουαλική υγεία
Κάποια στοιχεία αλλά και η παράδοση, συνδέουν τη μαστίχα Χίου με την καλύτερη σεξουαλική υγεία.

Βοηθά το πεπτικό μας σύστημα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα σύγχρονων επιστημονικών μελετών, που σχετίζονται με την θεραπευτική δράση της μαστίχας σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι η μαστίχα της Χίου αποτελούσε δραστικό συστατικό για την ανακούφιση από πόνους του στομάχου π.χ. γαστρικές διαταραχές, προβλήματα δυσπεψίας, γαστραλγίες, καθώς και πεπτικά έλκη. Στη σύγχρονη εποχή, επιστημονικές, εργαστηριακές αλλά και κλινικές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν την παραπάνω σημαντική δράση της μαστίχας Χίου.