Ο αέρας από την Αμερική και την Γαλλία για τις νέες τάσεις στην γαστρονομία γύρω από το κρέας, έφτασε και στα μέρη μας…
Το απόλυτο Steak House, λίγο πιο έξω από το κέντρο του Πειραιά, σε περιμένει για να σε μυήσει στον κόσμο του καλού κρέατος και σωστά ψημένου!
Άλλωστε το δηλώνει και στο όνομα του, The BBQ Low & Slow, καθώς το «low» (χαμηλά) αφορά την θερμοκρασία που πρέπει να διατηρείται χαμηλή και το «slow» (αργά) που αναφέρεται στις ώρες που χρειάζεται να ψηθεί το κάθε φαγητό.


Οι τάσεις που προανέφερα αφορούν τα καπνιστά κρέατα αλλά και αυτά που μαγειρεύονται σε κενό αέρος (sous vide). Ίσως το πιο υγιεινό μαγείρεμα στον κόσμο.
Στο The BBQ Low & Slow το κρέας έχει αναχθεί σε επιστήμη… Τι εννοώ;
Έχουν κατασκευάσει εδώ στην Ελλάδα ένα καπνιστήρι (smoker) ίδιο με αυτά του Νότου της Αμερικής που βλέπουμε στο ίντερνετ και καπνίζουν τα κρέατα τους, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη μόνο ξύλο, δίνοντας ένα γευστικά ισορροπημένο αποτέλεσμα, το οποίο θα εντυπωσιάσει τις αισθήσεις σας.


Επίσης μαγειρεύουν σε sous vide. Δηλαδή αφού μαρινάρουν τα κρέατα τους, αφαιρούν εντελώς τον αέρα (vacccum) και το βαπτίζουν σε πολύ ζεστό νερό όπου το κρέας σιγομαγειρεύεται για πολλές ώρες. Έτσι, με την τεχνική αυτή, επιτυγχάνουν να ενισχύσουν τη γεύση, να διατηρήσουν τους χυμούς των τροφίμων, καταφέρνοντας παράλληλα να έχουν μαγειρεμένο κρέας αρκετά τρυφερό.
Ο ουρανίσκος σας θα θέλει να γευθεί αυτές τις γεύσεις ξανά και ξανά.
Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσετε τραπέζι…;


Αχιλλέως 7-9, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ: 210 4005898, F/B: The BBQ Instagram: thebbqlowandslow
www.thebbq.gr