Μαζί με το φθινόπωρο έρχεται και ένα μοναδικό φεστιβάλ, για να σας κάνει να νιώσετε λίγο καλύτερα που αφήσατε πίσω τα κρυστάλλινα νερά και τις χρυσαφένιες παραλίες! Το Athens Beer Festival είναι μια μεγάλη fiesta που κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς. Ξεκίνησε  το 2001 από το Άλσος Κηφισιάς και πέρασε από διάφορα μέρη, όπως από το Allou Fun Park και φυσικά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο από το 2004 μέχρι το 2013 μετατράπηκε στο μεγαλύτερο χώρο πώλησης- δοκιμής μπύρας που όμοιο του έβρισκε κανείς μόνο στο εξωτερικό.

Φέτος η διοργάνωση αλλάζει πρόσωπο και θα φιλοξενηθεί για έντεκα μέρες (1-11 Σεπτεμβρίου) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκαζι.

Η ραγδαία ανάπτυξη των ελληνικών μικροζυθοποιίων, αλλά και η έντονη ζήτηση για εισαγόμενη craft μπύρα, οδήγησε τους υπεύθυνους του φεστιβάλ να δημιουργήσουν για πρώτη φορά το ATHENS BEER BAR, the bigest Beer Bar ever, όπου θα μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις νέες μπύρες σε μοναδικές τιμές. Εκατοντάδες θα είναι και φέτος οι ετικέτες που θα μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει στο φεστιβάλ: κάποιες από αυτές είναι παλιές και γνώριμες, όμως  θα υπάρχουν και αρκετές ποικιλίες που για πρώτη φορά έρχονται στη Ελλάδα, από το Βέλγιο, την Αμερική, τη Γερμάνια,την Αγγλία, το Μεξικό και άλλες χώρες,  γνωστές για τους ζύθους τους και την μακρά τους παράδοση στο συγκεκριμένο ποτό.

Συγκεκριμένα το Bar χωρίζεται σε κατηγορίες: το Greek Craft Bar, το  Big Brewers και Gipsy Brews sections κ.λπ., ενώ πλαισιώνεται και από κατηγοριοποιημένα κιόσκια φαγητού, που θα προσφέρουν beer restaurant food και street food, τόσο με βάση το είδος φαγητού όσο και με βάση την προέλευσή του.

Ανάμεσα στις επιλογές είναι φυσικά κλασικά πιάτα που σερβίρονται σε μπυραρίες και συνοδεύουν ιδανικά το αγαπημένο μας ποτό, ιταλικό φαγητό, το πατροπαράδοτο σουβλάκι, burgers και «βρώμικο» που δεν μπορείς να  του αντισταθείς, αλλά και γεύσεις από όλο τον κόσμο για τους λάτρεις των εθνικών εδεσμάτων.  Όλα τα κιόσκια θα είναι στημένα από γνωστά καταστήματα της Αττικής και  γύρω τους θα έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι παραδοσιακοί πάγκοι για να απολαύσετε το γεύμα σας, όπως συνηθίζετε σε ανάλογα μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Φυσικά από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική.‘Έτσι καθημερινά στους χώρους του φεστιβάλ θα διεξάγονται συναυλίες και live αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μηλιώκας για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Athens Beer Festival διεξάγει και έναν διαγωνισμό, όπου οι νικητές – δύο άτομα-   θα κερδίσουν ένα τριήμερο ταξίδι στη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στο Octoberfest στο Μόναχο με τα έξοδα διαμονής πληρωμένα, ένα γεύμα στη τέντα του Octoberfest και  ένα δείπνο δωρεάν στα prive θεωρία της πιο παραδοσιακής μπυραρίας του Μονάχου Hofbräu House.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε δεν έχετε παρά να κάνετε like  στη σελίδα του φεστιβάλ  και να στείλετε με mail στο info@athensbeerfestival.gr με «Θέμα Διαγωνισμός» τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας.

Τιμές εισιτηρίων

•             3€  για 1 ημέρα για τις καθημερινές (Δευτέρα έως Πέμπτη / Εξαιρείται Πέμπτη 07/09)

•             4€  για 1 ημέρα (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)

•             6€ για Είσοδο στο Festival & στη Συναυλία Μαχαιρίτσα-Γ. Ζουγανέλη-Steve Tesser, γ την  Πέμπτη 07/09

•             15€ για Weekend Pass (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή), για 01/09-03/09 & 08/09-10/09 (σύνολο 6 ημέρες)

•             20€ για All Day Pass για όλες τις Ημέρες του Festival (01/09-11/09) & Είσοδο στη Συναυλία Μαχαιρίτσα-Γ. Ζουγανέλη-Steve Tesser (07/09)

Με το εισιτήριο εισόδου επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις συναυλίες της κάθε ημέρας του φεστιβάλ