Το θέαμα είναι μοναδικό σε μια λίμνη στην Ταϊλάνδη, όπου επιπλέουν στην επιφάνεια της εκατομμύρια ροζ άνθη από λωτούς. Είναι μια από τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο, γιατί το μισό χρόνο είναι γεμάτη ολάνθιστα ροζ νούφαρα. Ο λόγος για την λίμνη Νογκ Χαν Καμπαουάμπι που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ταιλάνδη, 350 μίλια από την Μπανγκόκ.

Οι ντόπιοι την αποκαλούν Talay Bua Daeng, δηλαδή η «θάλασσα με τους κόκκινους λωτούς». Και δεν έχουν άδικο.

Κάθε χρόνο από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο, τα φυτά του καρπού που αποτελεί σημαντική τροφή για τους Ταϊλανδούς, καλύπτουν την επιφάνεια των 8.000 στρεμμάτων της λίμνης, αποτελώντας μοναδικό θέαμα και πόλο έλξης για τους τουρίστες. Να σημειωθεί πως ο μήνας που είναι σε πλήρη άνθιση είναι ο Δεκέμβρης

Η τέλεια στιγμή για να τους δει κανείς, είναι το πρωί μέχρι το μεσημέρι όταν τα λουλούδια έχουν ανοίξει πλήρως, αποκαλύπτοντας το ζωντανό ροζ χρώμα τους.

Οι ντόπιοι, που μάλιστα συνδέουν την λίμνη με έναν τραγικό μύθο αγάπης, επισκέπτονται τη λίμνη με βάρκες για να απολαύσουν το μοναδικό σκηνικό.

Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην βορειοανατολική Ταΐλάνδη με έκταση 152 τ.χλμ και βάθος 1-2 μέτρα.  Τα νερά προέρχονται από τον ποταμό Nam Pung που κατεβαίνει από τα βουνά Phu Phan.

Η λίμνη χρησιμοποιείται για ψάρεμα, αλλά είναι ακατάλληλη για κολύμπι. Η περιοχή γύρω από τη λίμνη έχει γίνει δημόσιο πάρκο.

Ανάλογα με την εποχή αλλά και τις καιρικές συνθήκες, το τοπίο αλλάζει αλλά πάντα είναι μαγευτικό!