Οι απαρχές της ασφάλισης ξεκινάν ήδη στις αρχές του 14ου αιώνα όπου οι έμποροι στη Δυτική Ευρώπη ξεκίνησαν να δίνουν ένα ποσό για να διασφαλίσουν ότι το εμπόρευμα και η μεταφορά του θα είναι καλυμμένο σε περίπτωση ζημιάς ή καταστροφής του. Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, πολλά έχουν αλλάξει στον τομέα αυτόν και πολλά -τρελά- πράγματα έχουμε ακούσει κατά καιρούς να ασφαλίζονται!

Εσύ ξέρεις ποια είναι τα πιο περίεργα που έχουν ασφαλιστεί; Μήπως έχεις μείνει ακόμη στο ασφαλισμένο χαμόγελο της Julia Roberts; Παρακάτω θα βρεις τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν κατά καιρούς ασφαλιστεί. What a fuck??

Keith Richards – Ένα και μοναδικό δάχτυλο


Καλά κατάλαβες, ο κιθαρίστας των Rolling Stones. Ήθελε σαν εξαιρετικό ταλέντο που είναι στο παίξιμο, να διασφαλίσει ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι κι αν συμβεί στο πολύτιμο δάχτυλο που τον βοηθά να παίζει τις μουσικάρες του. Έτσι, αποφάσισε να το ασφαλίσει για 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Ποιo δάχτυλο όμως είναι τόσο σημαντικό για έναν κιθαρίστα; Μα το μεσαίο φυσικά με το οποίο κατά βάση πιέζει τις χορδές στην ταστιέρα.

Julia Roberts – Χαμόγελο


Η Julia Roberts είναι διάσημη και αναγνωρίζεται εύκολα από το καταπληκτικό της χαμόγελο: μεγάλο, φανταχτερό, πλατύ και μοναδικό. Άρα δεν θα πρέπει να σας φανεί περίεργο που το ασφάλισε για 30 εκατομμύρια δολάρια. Το χαμόγελο βέβαια περιλαμβάνει και την στοματική κοιλότητα και την οδοντοστοιχία που, εδώ που τα λέμε είναι επιρρεπή όργανα στις ζημιές και το σπάσιμο ενός δοντιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αλλάξει έστω και λίγο τη μορφή του περίφημου χαμόγελού της.

Madonna – Στήθος


Στην επίσημη αυτοβιογραφία της μάλιστα χαρακτηρίζονται ως “εθνικοί θησαυροί”. Ο λόγος, για το στήθος της! Προφανώς και έχει ασφαλίσει όλο της το σώμα, το ξέρουμε καλά, αλλά η βασίλισσα της pop δεν έμεινε σε αυτό και έτσι αποφάσισε να ασφαλίσει και το στήθος της για 2 εκατομμύρια δολάρια. Υπήρχε λόγος, δεδομένου του επισφαλούς ιστορικού οικογενειακής υγείας με περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Egon Ronay – Γεύση


Αναρωτιέστε ποιος είναι ο Egon Ronay; Ήταν διάσημος κριτικός φαγητού ο οποίος έγραψε και δημοσίευσε μία διάσημη σειρά οδηγών σε βρετανικά και ιρλανδικά εστιατόρια και ξενοδοχεία τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Η κριτικές του ήταν πολύ σημαντικές για τον χώρο της εστίασης καθώς αποτελούσαν σημαντικά κριτήρια επιλογής εστιατορίου για τους λάτρεις του φαγητού. Και μιας και η έγκρισή του θα μπορούσε να “ανεβάσει” ή να “διαλύσει” ένα εστιατόριο, ο Ronay ασφάλισε το γούστο του – άρα και την αίσθηση της γεύσης – για 400.000 δολάρια.

Ilja Gort – Μύτη – Όσφρηση


O Ολλανδός οινοποιός, είναι ιδιοκτήτης διάσημου οινοποιείου, του “Chateau de la Garde” στο Μπορντό της Γαλλίας. Ο ίδιος λοιπόν ισχυρίζεται ότι η μύτη του μπορεί να διακρίνει εκατομμύρια διαφορετικές μυρωδιές, πράγμα που τον βοηθά ιδιαίτερα στην οινοποιία του και γεγονός που τον έκανε να ασφαλίσει τη μύτη του και την αίσθηση της όσφρησής του για 8 εκατομμύρια δολάρια.

Fun fact: σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του, δεν του επιτρέπεται να συμμετέχει σε χειμερινά σπορ, πυγμαχία ή να αναπνεύσει με κάποιο τρόπο πυρκαγιά.

Shirley MacLaine – Απαγωγή από εξωγήινους


Η ηθοποιός Shirley MacLaine, πιστεύει πολύ στην εξωγήινη ζωή. Μάλιστα, πιστεύει τόσο που η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τυχόν απώλειες ή ζημιές που θα προκληθούν από απαγωγή εξωγήινων. Μην βιαστείς να κρίνεις όμως, καθώς  η ασφαλιστική Lloyd’s of London ισχυρίζεται πως υπάρχουν πάνω από 20.000 συμβόλαια στο πελατολόγιό της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Heidi Klum – Πόδια


Όταν είσαι παγκοσμίου φήμης μοντέλο με συμβόλαια στα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου και το σήμα κατατεθέν σου, σαφώς και είναι τα πόδια σου! Επομένως, θες να εξασφαλίσεις πως ό,τι και να γίνει θα είσαι καλυμμένη. Έτσι και η Heidi πήγε στο Λονδίνο ώστε να γίνει η “εκτίμηση” από τους πραγματογνώμονες, της ασφαλιστικής εταιρίας Lloyd’s. Και μετά από τον ενδελεχή έλεγχο ασφαλίστηκαν για το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.