Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε για μια ακόμα χρονιά στη συγκεκριμένη κίνηση, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα το ίδιο θα γίνει και στην παραλία της Φρεαττύδας.

Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε, για ακόμα μια χρονιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση «Seatrac», για την απρόσκοπτη και άμεση πρόσβασή τους στην θάλασσα. Το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» είναι εύχρηστο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

Επιπλέον, ο χώρος στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στα Βοτσαλάκια, διαθέτει θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία. Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα το «Seatrac», θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Αποτελεί καθήκον, αλλά και ηθικό μας χρέος, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις στην πόλη μας, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία. Τοποθετήσαμε λοιπόν για ακόμα μια χρονιά το καινοτόμο σύστημα «Seatrac» στην παραλία Βοτσαλάκια, προκειμένου να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία ή με δυσκολία στην κίνηση στην θάλασσα, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι.

Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή, η οποία είναι εύχρηστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Πολύ σύντομα το «Seatrac» θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδας, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν αυτόνομη πρόσβαση και στις δυο παραλίες της πόλης μας. Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το «Seatrac» και να μην δούμε φαινόμενα βανδαλισμών και φθορών, ειδικά σε μια υποδομή που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία».