Είναι Τετάρτη, είμαστε στα μισά της εβδομάδας και υπολείπονται δύο ακόμα μέρες μέχρι το Σαββατοκύριακο, για να πέσουμε στο κρεβάτι και να κοιμηθούμε χωρίς τύψεις κι ενοχές. Τι γίνεται όμως ως τότε; Τις καθημερινές οι περισσότεροι από εμάς αφενός δεν καταφέρνουμε να κοιμηθούμε τις απαραίτητες 8 ώρες, και αφετέρου συχνά ο ύπνος μας διακόπτεται λόγω του άγχους που μας καταβάλλει. Οι υποχρεώσεις της δουλειάς βλέπετε, μας «βασανίζουν» ακόμα και στον ύπνο μας! Εμείς, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν την διαδικασία του ύπνου σας… ευκολότερη! 

  • Πρώτο και κύριο «εμπόδιο» για τον καλό ύπνο αποτελούν όλες οι συσκευές που έχουμε ενεργοποιημένες δίπλα μας. SOS! Απενεργοποίησε laptop και κινητά πριν πέσεις για ύπνο και τα ενεργοποιείς το πρωί. Η δικαιολογία ότι “το ξυπνητήρι είναι στο κινητό μου” είναι η αιτία να χάνεις πολύτιμες ώρες ξεκούρασης. Υπάρχουν πανέμορφα ξυπνητήρια που κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα από το κινητό, γι’ αυτό φτιάχτηκαν άλλωστε.
  • Διατήρησε σταθερό το πρόγραμμα του ύπνου σου. Όσο είναι δυνατόν να πηγαίνεις κάθε μέρα την ίδια ώρα για ύπνο και αντίστοιχα να ξυπνάς την ίδια ώρα. Όσο βάρβαρο κι αν ακούγεται το ξυπνητήρι τις Κυριακές, θα βάλει σε ένα πρόγραμμα τον οργανισμό σου και θα ρυθμίσει το βιολογικό σου ρολόι, χαρίζοντας σου τον ύπνο που πραγματικά χρειάζεσαι.
  • Το βράδυ πριν κοιμηθείς αντί για παιχνίδι στο κινητό ή chatάρισμα προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο. Ειδικοί επιμένουν πως το φως που εκπέμπουν τα κινητά, ευθύνονται για τη διατάραξη του ύπνου, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εξάλλου το βιβλίο έχει περισσότερα οφέλη και ενδείκνυται μετά από μία κουραστική ημέρα. -Προσπάθησε να αποφύγεις καφέ, αλκοόλ και ροφήματα με καφεΐνη, τουλάχιστον 4 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι σου, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Αντ’ αυτών προτίμησε κάποιο χαλαρωτικό ρόφημα ή ένα γεύμα ελαφρύ ώστε να κοιμηθείς σαν πουλάκι.
  • Και τελευταία συμβουλή! Φρόντισε το δωμάτιο που κοιμάσαι να είναι καθαρό, περιποιημένο και δροσερό. Αν βρίσκεσαι σε ένα χώρο που έχει μία στοίβα ρούχα στην καρέκλα, πεταμένους φακέλους στο πάτωμα, χαρτιά στο γραφείο είναι σίγουρο πως αυτή η ακαταστασία θα σου προκαλέσει άγχος και υπερένταση.