ΥΛΙΚΑ

3 αβγά

350 gr ζάχαρη

250 gr βούτυρο

1 κάψουλα βανίλιας

250 gr τυρί ricotta

350 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

150 gr cranberries φρέσκα ή αποξηραμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το τυρί ricotta και τη βανίλια με το αλάτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Τέλος, ρίχνουμε τα cranberries και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 40’.

Πριν βγάλουμε το cake από τον φούρνο, δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί με ένα μαχαιράκι.

Tips

  1. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο αποτέλεσμα.
  2. Αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου όσο το cake ψήνεται για να έχουμε ένα αφράτο και καλοψημένο cake.
  3. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα cranberries με όποια berries εσείς επιθυμείτε.

Καλή επιτυχία!