Αν αγαπάτε το θέατρο και θέλετε αυτή την αγάπη να την μεταφέρετε και στα παιδιά σας,η λύση είναι μία, τα πιάνετε από το χέρι και τα οδηγείτε σ’ένα από τα Αθηναϊκά θέατρα για μια παράσταση που θα χαρίσει γέλιο και χαρά σε σας αλλά και στα παιδιά σας! Εμείς σας προτείνουμε τρεις παραστάσεις, η επιλογή δική σας…

 

Το Φτερωτό άλογο


Στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά «Το φτερωτό άλογο», η θεατρική διασκευή του ομώνυμου ανέκδοτου κειμένου του Νίκου Καζαντζάκη. Ο ευρηματικός Βασίλης Μαυρογεωργίου έφερε στην επιφάνεια το άγνωστο μέχρι πρόσφατα έργο, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καζαντζάκη, και δημιούργησε μια παράσταση με ξεχωριστή ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τα παιδιά στα καραβάνια της μακρινής Ανατολής, μιας και μιλάμε για ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τις «Χίλιες και μία νύχτες».

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Βρεττός, Έλενα Γεροδήμου, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.
Το φτερωτό άλογο» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Νέος Εκθεσιακός Χώρος
Aπό Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
Προπώληση: 210 7282333, megaron.gr

Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν


Η ομάδα παιδικού θεάτρου που μιλάει ανοιχτά στα παιδιά για όλες τις πτυχές της ζωής, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους με ένα μοναδικό συνδυασμό διασκέδασης και κοινωνικής αφύπνισης στις παραστάσεις της, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα και με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Στο τρυφερό έργο-τομή του Βρετανού Ρόι Κιφτ που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία, πρωταγωνιστεί ο μικρός Άρης. Ο νεαρός ήρωας τσουλάει με το αμαξίδιο του και συμμάχους τους φίλους του μέσα στη ζωή, ενώ μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητα του, δίνοντας πολύτιμα μαθήματα για τη διαφορετικότητα. Πρόκειται για μια παραγωγή σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, που από την περσινή χρονιά έδωσε τη δυνατότητα καθολικής προσβασιμότητας στην παράσταση (τα προγράμματα διατίθενται σε μεγαλογράμματη γραφή, κώδικα Braille και Qr code).

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης.
Σύγχρονο Θέατρο
Από 6 Οκτωβρίου
www.syntexniageliou.gr
Προπώληση viva.gr

Παραμύθια για να σπάτε κέφι


Στο Θέατρο studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134 / Νεάπολη Εξαρχείων) η Θεατρική ομάδα Τόπι συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την μεγάλη της επιτυχία της «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» του Τζιάνι Ροντάρι και διασκευάζει ιστορίες του μεγάλου αυτού δάσκαλου και λογοτέχνη δίνοντας αφορμή στα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά. 7 ιστορίες του Ροντάρι ζωντανεύουν και γίνονται μια μοναδική παιδική παράσταση όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές αφού χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους η παράσταση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί:

Το Μαγικό Ταμπούρλο
Περιπέτεια με την Τηλεόραση
Η Μηχανή που Κάνει τα Μαθήματα του Σχολείου
Το Λουλούδι
Ένα Παιδί που ήταν 7 Παιδιά
Η Πρασινοσκουφίτσα
Το Μεγάλο Καρότο

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Ξανθουδάκης, Εύη Καρρά, Στέλλα Μαγγανά, Δημήτρης Πλειώνης
Διάρκεια παράστασης 70’
Εισιτήρια 10€ , 8€
Προπώληση viva.gr
Τηλέφωνο Κρατήσεων 210 6453330
Κρατήσεις για σχολεία ή συλλόγους 210 8660397