Καλά τα sushi, τα κινέζικα, τα γιαπωνέζικα και τα θαλασσινά δεν λέω, αλλά ρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε σαν το κρέας, δεν έχει! Και δέχομαι να μου πείτε που πως έχω άδικο, μόνο αν μπορείτε να αντισταθείτε σε μία ζουμερή Tomahawk, σε παϊδάκια που λιώνουν στην γλώσσα ή σε ένα γευστικότατο Rib Eye. Μπορείτε; Δύσκολο…!

Άμπακος (Μεραρχίας 14 & Φίλωνος 66, Τ: 2104525251)

Εδώ ξεφεύγουμε από την παραδοσιακή έννοια της ταβέρνας. Στον Άμπακο θα βρεις φανταστική πικάνια, ένα νοτιοαμερικάνικο εξωτικό πιάτο που φτιάχνουν στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή και το Μεξικό, θα φας το αγαπημένο παγκοσμίως Rib-eye Steak black angus, το Tomahawk Βέροιας, δηλαδή τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 1000+ γραμμαρίων για 2 άτομα, με βούτυρο και θυμάρι, το συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος, το μαριναρισμένο κοτόπουλο σχάρας σε μουστάρδα και μέλι και μια coleslaw, με ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο και μαγιονέζα με μουστάρδα και lime, αλλά και κλασικά Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά πιάτα, σερβιρισμένα όμως the Άμπακος way.

 

Corks & Forks (Ακτή Θεμιστοκλέους 40 & Πάργας 1, Τ: 2155159792)

Μπορεί να μην είναι ένα καθαρό στέκι κρεατοφάγων, ωστόσο έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά το μοσχαράκι μπρεζέ πάνω σε πολέντα με κατσικίσιο τυρί, καθώς και την τρυφερή σπαλομπριζόλα, ελληνικής προέλευσης, ωρίμανσης 17 ημερών, δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς ότι δύσκολα ξεχνιούνται…

Mπαρ Μπεε Κιου (Φρεαττύδος 13, Τ: 2104518129)

Ένα από τα καλύτερα burber bars της πόλης και οι ουρές που σχηματίζονται μέχρι να ανοίξει κάθε απόγευμα στις 6 και, το επιβεβαιώνουν. Ο λόγος βασικά για το «γενναίο» burger του, ένα από τα καλύτερα που θα φας στον κόσμο, τουλάχιστον σύμφωνα με το «List». Μπιφτεκόψωμα με περίεργα ονόματα φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας κιμά, φτάνουν πάντα ζουμερά στο πιάτο μέσα σε χειροποίητο ψωμάκι και με ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες.

Darling (Δραγάτση 8, Τ: 2104101410)

Σκέφτεστε καλύτερο μέρος για να περάσετε το διάλειμμά σας από τη δουλειά, από το Darling στον πεζόδρομο της Δραγάτση; Περιμένετε, έχω και καλύτερο. Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο για να περάσετε το διάλειμμά σας από τη δουλειά, από το να απολαύσετε το rib eye ή τη χοιρινή μπριζόλα tomahawk ενός κιλού του Darling; Είμαστε σίγουροι. Αποκλείεται.

Δυόσμος (Φρεατύδος 42Α, Τ: 2104611335)

Θα το αγαπήσεις για τα χαμόγελα και τη φιλοξενία των ανθρώπων του, το όμορφο περιβάλλον της σάλας με το ξύλινο πάτωμα, για το δροσερό αεράκι της Φρεαττύδας στα τραπεζάκια της καλοκαιρινής ταράτσας του και φυσικά για τα ολόφρεσκα πιάτα με κρέας, που θα σε κάνουν κυριολεκτικά να γλύφεις τα δάχτυλά σου!