Για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους, την οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα, μίλησε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορά περί τους 155.000 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι περιήλθαν σε αυτήν την κατάσταση εντός του τελευταίου έτους, υπερέβησαν δηλαδή τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο του Οργανισμού. “Όσοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ” διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ήδη μία μεγάλη παρέμβαση. Πρόκειται για τη δίμηνη παράταση σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. “Αυτοί είναι συνολικά σχεδόν 200.000 άνθρωποι. Επίσης, θα δώσουμε δίμηνη παράταση και σε όσους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο. Άλλοι 40.000 άνθρωποι” συμπλήρωσε.