Ο Φεβρουάριος είναι ανάμεσα μας και εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχει ήδη φέρει, προμηνύει χαρούμενες μέρες για το μικρό σου που σύντομα έχει τα γενέθλια του. Θα του ετοιμάσεις την πιο παιχνιδιάρικη και νόστιμη τούρτα, θα του πάρεις δώρα που θα το κάνουν να χαμογελάσει και θα το δεις να μεγαλώνει αποκτώντας κάποιο ή και περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά που τα παιδιά του Φεβρουαρίου έχουν κοινά. Για δες…

Όλα οργανωμένα και καθαρά
Στα Λατινικά – σε γυρνώ σε χρόνια σχολικά – , η λέξη Φεβρουάριος, Februum, σημαίνει καθαριότητα. Γι’ αυτό, ετοιμάσου να δεις το μωράκι σου, σε λίγα χρόνια, να πιάνει τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, για να κρατήσει μακριά τη σκόνη. Επίσης, μη διανοηθείς να μαζέψεις εσύ τα παιχνίδια του. Ευτυχώς. Τα μωρά του Φεβρουαρίου θέλουν τα πάντα να βρίσκονται σε τάξη, για να αισθάνονται εντάξει. Εντάξει, νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών πρέπει να σχημάτισε το χαμόγελο στα χείλη σου.

Δεν θυμώνουν εύκολα
Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα, όσα παιδιά γεννιούνται τους μήνες που το κρύο είναι τσουχτερό, χαρακτηρίζονται από συναισθηματική σταθερότητα και λιγότερες διακυμάνσεις στη ψυχολογία τους. Και τώρα πάρε μία βαθιά ανάσα και πες “ευχαριστώ” σε αυτή την πληροφορία. Είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Καλλιτέχνης από τη φύση του
Είναι δημιουργικά. Όπως, και το επάγγελμα, το οποίο θα θέλουν να ακολουθήσουν μεγαλώνοντας. Τραγουδιστές, ζωγράφοι, συνθέτες, ηθοποιοί είναι τα όνειρα τους για το μέλλον.

Στην αυλή μου, νυχτολούλουδο
Συμβολίζει την πιστότητα και την αγάπη στους φίλους τους, με το έντονο χρώμα του να κάνει τα μάτια τους να γυαλίζουν και την καρδιά τους να φτερουγίζει.

Πες “μοβ” και βρήκες το αγαπημένο τους χρώμα
Συμβολίζει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα, την πίστη, αλλά και το μυστήριο. Χρώμα ιδιαίτερο και “δυνατό”. Σαν το μικρό σου.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)