Πρόκειται για έναν Εκπαιδευτικό Όμιλο που βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του, πρωταγωνιστεί στις αλλαγές του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογικές αλλαγές και μέσα από το άρτιο εκπαιδευτικό προσωπικό του παρέχει όλα τα εφόδια που χρειάζονται οι μαθητές του, όλων των ηλικιών! Φυσικά ο λόγος για τα εκπαιδευτήρια So Easy!

Εμείς συναντήσαμε τον Co Founder & Partner του ομίλου, SO EASY EDUCATION, Θεόδωρο Τζόγια και μάθαμε όλα τα “μυστικά” αυτής της τόσο επιτυχημένης αλλά και συνεχώς ανοδικής πορείας τους.

Πως προέκυψε η ιδέα So easy education the knowledge HUB;

Η δραστηριοποίηση μας στο χώρο της εκπαίδευσης ξεκινά πριν 30 χρόνια. Η πρώτη δραστηριότητα ήταν το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Αρειμάνιο, το οποίο έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα το leader εκπαιδευτήριο στο χώρο του Πειραιά, λόγω των καινοτόμων εφαρμογών στην εκπαίδευση, όπως η χρήση διαδραστικού πίνακα, όλοι οι μαθητές σε μια σειρά, ολιγομελή τμήματα, εισαγωγή σε προσωπικά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας και άλλα πολλά. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην ανάπτυξη των So easy Κέντρα Ξένων Γλωσσών με ιδιαίτερο χαρακτήρα, έτσι δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή αλυσίδα εκπαιδευτηρίων η οποία ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων Η/Υ σε παιδιά και ενήλικες. Σήμερα παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τις ανάγκες που παρουσιάζονται ώστε ένα παιδί να μπορεί να «κτίσει» την καριέρα του από μικρή ηλικία, εφοδιάσαμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα με ειδικά μαθήματα για εξετάσεις μαθηματικών διαγωνισμών, βιωματική μάθηση αρχαίων ελληνικών για μικρά παιδιά, STEM & ROBOTICS, screening test προσωπικότητας και άλλα προγράμματα που συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε. Έτσι δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος κόμβος εκπαίδευσης το So easy education HUB το οποίο καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες με τους πιο σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και επενδύοντας πάρα πολύ στη βιωματική μάθηση.

Τι ήταν αυτό που χάρισε στα εκπαιδευτήρια το χρυσό βραβείο Education Leader Awards 2019;

Όπως λέει και η βράβευση μας η καινοτομία στη διδασκαλία. Αυτό που έχουμε πετύχει μέσα από συνεχή έρευνα και εξέλιξη είναι η διδασκαλία να δημιουργεί ερεθίσματα και βιωματικά μα κατοχυρώνεται η γνώση. Μαθαίνουμε την ξένη γλώσσα όχι με τους παλιούς αναχρονιστικούς θεωρητικούς τρόπους αλλά όπως μάθαμε τη μητρική μας γλώσσα βιωματικά. Αντίστοιχα στο Αρειμάνιο χρησιμοποιούμε τα πλέον σύγχρονα μέσα ώστε να συνδυάζουμε τη θεωρητική γνώση με εικόνα και ήχο. Έτσι δημιουργήσαμε βιώματα που μας χάρισαν το χρυσό βραβείο.

Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος των εκπαιδευτηρίων;

Τα εκπαιδευτήρια So easy παρέχουν 9 γλώσσες σε παιδιά και ενήλικες, καλύπτουν οποιαδήποτε μαθησιακή ανάγκη στην ξένη γλώσσα με όποια ιδιαιτερότητα υπάρχει, παρέχουν ενδοεπιχειρησικά προγράμματα με εξειδικευμένη ορολογία. Τα εκπαιδευτήρια Αρειμάνιο έχουν στόχο την κατάρτιση μαθητών από ηλικίες Δημοτικού με γενική αλλά και εξειδικευμένη γνώση. Στόχος όπως προείπα είναι να εξοπλιστούν οι μαθητές με δεξιότητες που είναι απαραίτητες στον 21ο αιώνα. Φυσικά παρέχουμε μαθήματα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια αλλά και συμβουλευτική για την συνέχιση των σπουδών και την πορεία καριέρας.

Με 30 χρόνια εμπειρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, ποια μέθοδος μάθησης θεωρείτε πως είναι η καλύτερη για τους μαθητές;

Η γνώση αποκτείται είτε με θεωρητικά δηλαδή διάβασμα και μελέτη, είτε εμπειρικά. Η δική μας θεώρηση είναι ότι η γνώση που δημιουργείται από εμπειρίες και βιώματα είναι σαφώς ανώτερη της θεωρητικής πρέπει όμως να υποστηρίζεται πλήρως από αυτή. Η καλύτερη λοιπόν μέθοδος μάθησης αντικειμενική και κατά κοινή ομολογία είναι η εμπειρική, ότι μαθαίνουμε με τη δημιουργία εμπειρία και βιωματικά είναι κάτι που δεν ξεχνάμε ποτέ. Έτσι σε όλα τα εκπαιδευτήρια μας και στα So easy και στα Αρειμάνιο, χρησιμοποιούμε βιωματική εκμάθηση.

Τι είναι αυτό που κάνει τα εκπαιδευτήρια So easy – Αρειμάνιο να ξεχωρίζουν από άλλα εκπαιδευτήρια;

Στα εκπαιδευτήρια So easy η κύρια διαφοροποίηση είναι η βιωματική μάθηση της ξένης γλώσσας δηλαδή οι μαθητές μας μαθαίνουν να μιλούν μια ξένη γλώσσα όπως όλοι μάθαμε να μιλάμε την μητρική μας γλώσσα. Δηλαδή δεν ξεκινάμε από αποστήθιση γραμματικής και βαρετών απομνημόνευτικών κανόνων αλλά δημιουργούμε την ανάγκη επικοινωνίας. Εκτός αυτού οι αίθουσες είναι διαμορφωμένες κατάλληλα χρωματικά αλλά και εργονομικά με υψηλή αισθητική, στα κέντρα μας χρησιμοποιούνται εκπαιδευτικά εργαλεία όπως talking dice, taboo κλπ. Όμως η έντονη διαφοροποίηση μας είναι ότι για κάθε μαθητή προσφέρουμε πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο στις ανάγκες του. Τα τμήματα μας είναι αυστηρά ολιγομελή 3 – 8 άτομα. Στο Αρειμάνιο η εκπαίδευση ξεκινά από μικρές ηλικίες εστιάζουμε στη προσωπικότητα του μαθητή και πάνω σε αυτή χτίζεται όλο το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Δημιουργείται ειδικό screening test για κάθε μαθητή που δείχνει τις κλίσεις και τα ταλέντα του και με βάση αυτό κατευθύνεται ο μαθητής είτε σε θεωρητικές ή θετικές σπουδών. Δίνουμε την δυνατότητα από μικρές ηλικίες οι μαθητές μας να χτίζουν προσωπικότητα και καριέρα. Οι αίθουσες μας είναι σχεδιασμένες χρωματικά και εργονομικά, όλοι οι μαθητές κάθονται στη πρώτη σειρά και έχουν άμεση επαφή με τον δάσκαλο, χρησιμοποιούνται πλέον σύγχρονα διαδραστικά υλικά και πλήρη οπτικοακουστικό υλικό.

Παρέχετε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να κάνουν Computing και Ξένες Γλώσσες ώστε να δώσουν στην επιχείρηση τους την ώθηση που χρειάζεται. Πως προέκυψε η ιδέα αυτή;

Δεν είναι δική μας ιδέα είναι μια ανάγκη των επιχειρηματιών. Έχουμε εκπαιδεύσει και εκπαιδεύουμε είτε επιχειρηματίες είτε το προσωπικό μεγάλων εταιρειών σε ανάγκες σε ανάγκες προσαρμοσμένες στο πρόσωπο τους είτε των επιχειρήσεων τους. Είτε αυτό είναι ορολογία ξένης γλώσσας π.χ. εκπαίδευση reception σε τουριστικές επιχειρήσεις, εκπαίδευση γραμματέων, είτε εκπαίδευση των ίδιων των επιχειρηματιών σε επαγγελματικές συναντήσεις.

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα;

Η φύση του σύγχρονου Έλληνα είναι επιχειρηματική. Όμως δεν υπάρχει επιχειρηματική παιδεία στην Ελλάδα του σήμερα. Οι συνθήκες για την ανάπτυξη επιχείρησης είναι δύσκολες, ελπίζουμε όμως να αλλάξουν και ο νεοέλληνας να εκπαιδευτεί. Είναι μια περιοχή στην οποία επενδύουμε δηλαδή δημιουργούμε ειδικά εκπαιδευτικά πακέτα και επιχειρηματικής παιδείας.

Τι είναι αυτό που θα συμβουλεύατε τους νέους που μελλοντικά θα τους ήταν αρεστό να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις;

Να σκεφτούν καινοτομίες σε ένα παλιό προϊόν ή δημιουργία ενός νέου και καινοτόμου προϊόντος. Να ακολουθήσουν τα ταλέντα τους και τη διαίσθηση τους. Να συντονίσουν τη καλή γνώση σε εάν προϊόν με καλή αριθμητική για την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης. Να προσέξουν συνεργασίες. Να σκεφτούν αν έχουν χρόνο και χρήμα για την δημιουργία stat up επιχείρησης ή ανά θέλουν να ενταχθούν σε σύστημα franchise όπου τεχνογνωσία παραδίδεται έτοιμη.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης πόσο εφικτό είναι να διατηρήσει μια αλυσίδα τα υψηλά της standards;

Θέλει προγραμματισμό, πρόβλεψη και δυνατό όραμα. Αν υπάρχουν τότε η οικονομική κρίση πιθανόν να αποτελέσει αφορμή περαιτέρω ανάπτυξη. Σε μια κρίση η καλύτερη επένδυση είναι η εκπαίδευση του εαυτού μας ώστε να μπορέσουμε να την διαχειριστούμε. Μια αλυσίδα που έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο βρίσκει στην οικονομική την αφορμή για να προσφέρει το προϊόν της σε ισορροπία ποιότητας και τιμής. Τα υψηλά standards μπορούν να διατηρηθούν εάν υπάρχουν σωστές δομές της αλυσίδας και σωστά προσαρμοσμένο προϊόν.

Ποιο είναι το βήμα που θα θέλατε να κάνετε τα επόμενα χρόνια σαν So easy;

Σήμερα το So easy education the knowledge HUB με τον συνδυασμό των τριών αυτόνομων και διαφορετικών brand αλλά με κοινή φιλοσοφία και όραμα στην εκπαίδευση και εμπλουτισμένο με όλα τα νέα πρωτοποριακά καινοτόμα προϊόντα που ήδη σας έχω αναφέρει και μια μοναδική και ολοκληρωμένη πρόταση στην εκπαίδευση. Θέλουμε να είμαστε το ιδιωτικό σχολείο της κάθε γειτονιάς να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες σε κάθε γειτονιά. Αυτό που θέλουμε είναι σε κάθε γειτονιά να υπάρχει ένα HUB ώστε να μπορέσουμε να μπορέσουμε να εξοπλίσουμε όλη τη νέα γένια με τα skills 21ου αιώνα.